Vijol'čna kri za vse ljudi že trinajstič vabi krvodajalce

Gregor Grosman Gregor Grosman
20.08.2024 02:00

Zaradi lažje organizacije dogodka se je na krvodajalsko akcijo v Ljudskem vrtu treba naročiti in pridobiti termin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lani so v dveh dneh zbrali rekordnih 130 litrov krvi, ki jo je darovalo 289 posameznikov.
Igor Napast

Leto je naokrog in v Ljudskem vrtu bo kmalu znova potekala tradicionalna krvodajalska akcija Vijol'čna kri za vse ljudi. Tokrat že trinajsta. Krvodajalci bodo lahko življenjsko tekočino darovali dva dni, v torek, 3. septembra, med 7.30 in 17. uro in v sredo, 4. septembra, med 7.30 in 14. uro. 

Igor Napast

Kot lani bodo za dvodnevno krvodajalsko akcijo, ki se je ne udeležijo zgolj navijači Nogometnega kluba Maribor, opremili prostore medijskega središča na severni ploščadi stadiona. Zaradi lažje organizacije dogodka, ki poteka v sodelovanju s Centrom za transfuzijsko medicino UKC Maribor, Rdečim križem Maribor in NK Maribor, se je treba naročiti in pridobiti termin. To lahko zainteresirani storijo na telefonskih številkah 041 479 242 in 041 320 796, klice krvodajalcev pa sprejema Center za transfuzijsko medicino vsak delovni dan med 7. in 15. uro, v torek pa med 7. in 17. uro. Naročanje se je že začelo. 

Andrej Petelinsek

Organizator poziva, da pridejo naročeni na krvodajalsko akcijo zdravi in pred tem pojedo nemasten obrok. Po darovanju jih sicer na družinskem sektorju stadiona, ki ga pobudnica akcije in goreča navijačica vijoličastih Mojca Pepelnik opisuje kot mesto z najlepšim razgledom, čaka še malica. Prav tako je tudi letos za vse sodelujoče zagotovila posebno darilo, ki ga (še) ne želi razkriti. "Spisali smo že dvanajst nepozabnih zgodb. Bili roka za tiste, ki nas potrebujejo. Trinajstič znova stopamo skupaj v želji, da bomo z našimi dejanji vzgled drugim in novo življenje za vse, ki bodo potrebovali našo kri," je Pepelnikova zapisala v pozivu k udeležbi na družbenem omrežju Facebook. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta