Vodena vadba na prostem na Glavnem trgu: Mariborčani so se dobro razgibali in zašvicali

18.09.2021 13:15
Čeprav se današnjega 3. Bodifit Švic festa na Glavnem trgu v Mariboru ni udeležilo toliko ljudi kot pred leti, so z miganjem poskrbeli za zabavo, nasmehe in "prešvicano" telo. Vaditelji ugotavljajo, da imajo Mariborčani radi intenzivne vadbe. Vsi prisotni pa so prepričani, da šport vpliva na dobro počutje
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

"Dajmo, hitreje, hitreje. Hop. Hop. Skupaj, narazen. Še, še, še malo, še vztrajaj. Odlični ste," je bilo slišati vzpodbujanje vaditeljev na Glavnem trgu. Že dve leti zapored je koronavirus odnesel vodeno vadbo na prostem, a letos so jo Bodifitovci trmasto organizirali in jo izpeljali, čeprav jim je v sredo uveden obvezen pogoj PCT odnesel kar nekaj športnih Mariborčanov. "Danes je več športnih dogodkov, tako da smo se malo porazdelili. Imeli smo kar 65 prijavljenih, a jih kar precej ni prišlo. Se pa imamo mi vseeno odlično," je povedala Maja Tasič iz Bodifita, ki je organiziral 3. Švic fest in pripeljal športni duh na Glavni trg.  

Saso Bizjak

"Mariborčani smo zelo zelo športni. Namen je, pokazati zdrav način preživljanja prostega časa, popestriti dogajanje v mestu in približati vadbe ljudem, ki drugače z vadbami ne pridejo v stik in jih še ne poznajo. Sedaj je še toliko bolj pomembno, da smo vsi zdravi, čili in imamo močan imunski sistem in vadba je vsekakor pomemben del tega," pravi Tasičeva.

Saso Bizjak

Začeli so bolj mirno, z razgibavanjem, ki je lahko uvod v samo gibanje, lahko pa tudi priprava na dan. "Vsako jutro tako začnem dan, sicer pa rada kolesarim. Boljše se počutim in formo vzdržujem," je povedala Darja. "Poskušamo čimbolj športno vsak dan živeti. Tako se boljše počutim, športno ozaveščeni smo bolj fit in zdravi," je dodala Polona. Jasmina si je pred par leti poškodovala koleno: "Pred poškodbo sem se veliko ukvarjala s športom, trenirala sem atletiko, se gibala vsak dan in uživala v športu. Po poškodbi sem morala s tem prenehati, kar me je prizadelo, sem bila v depresiji in sem se v teh vadbah ponovno našla."

Nadaljevali so s pilatesom. Najbolj so bili zadihani in dobro so zašvicali pri visoko intenzivnih vadbah, ki jih imajo po besedah Tasičeve Mariborčani tudi najraje: "To je zanimivo, čeprav niso za vsakega, so te najbolj vadbe najbolj obiskane."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta