Vodenje mariborskih redarjev je prevzel Robert Marinič

MBK
17.03.2021 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Marinič Foto: MOM
MOM

Na podlagi objavljenega javnega natečaja za vodjo Medobčinskega redarstva v Skupni občinski upravi Maribor je bil izbran Robert Marinič. Vodenje redarstva z enaindvajsetimi zaposlenimi je prevzel v ponedeljek. Marinič ima dolgoletne vodstvene izkušnje na različnih področjih dela v Slovenski vojski, policiji in štabu Civilne zaščite za vzhodnoštajersko pokrajino, so sporočili z mariborske občine. Na svoji poklicni poti je aktivno sodeloval pri odpravi posledic poplav leta 2012 in begunski krizi leta 2015, od leta 2016 je bil zaposlen na policijski postaji v Rogaški Slatini.

​Pri vodenju Medobčinskega redarstva si bo prizadeval za vzpostavitev ciljev, ki se bodo izražali v strokovnosti, zakonitosti in učinkovitosti, so napovedali na občini. "Ustvaril bi rad ekipo z dobrimi odnosi na delovnem mestu, kjer delovanje ne bo izhajalo samo iz razuma, temveč tudi iz notranjega vzgiba. Usmeril se bom predvsem na aktivno vlogo redarstva, ki se bo odražala v utripu mestnega življenja na ravni urejenosti, varnosti, nudenja pomoči in informacij ter hitrega odziva na deviantne pojave, ki so v pristojnosti Medobčinskega redarstva," je Marinič dejal ob nastopu na delovno mesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta