Vsakemu otroku iz Mladinskega doma 30 evrov in darilo

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
21.12.2022 18:55

Člani Rotary kluba Maribor so obiskali in obdarovali otroke in mladostnike, ki bivajo v Mladinskem domu Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obdarili so vseh 117 otrok v Mladinskem domu. 

Posebej v ta namen so v zadnjem mesecu izvedli akcijo zbiranja sredstev. Zbrali so 3500 evrov in praktična darila. Danes je tako vsak od 117 otrok iz Mladinskega doma prejel 30 evrov v obliki darilnih bonov v Europarku in praktično darilo (izdelke za ustno higieno). Sredstva so zagotovili člani kluba in donatorji (Zavarovalnica Grawe), praktična darila je prispeval Flegis.

​Rotary klub ima 23 aktivnih članov in še nekaj seniorjev, zaslužnih članov, pravi predsednik kluba Borut Bratina in dodaja, da klub z Mladinskim domom sodeluje že vrsto let. "Še posebej smo ponosni na to, da smo jim dali na razpolago dve svoji lastniški stanovanji - eno je za fante in drugo za dekleta - za bivanje mladostnikov po 18. letu." Mladostniki so namreč lahko v Mladinskem domu le do polnoletnosti. Pogosto vrnitev v matično družino ni možna, zato je bivanje v mladinskem stanovanju, kjer še ohranjajo stik z vzgojitelji iz Mladinskega doma, nadaljnji varen korak do popolne samostojnosti teh mladih ljudi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta