Za boljše sodelovanje z občani

an.k.
11.06.2019 17:57

Občina in Iniciativa mestni zbor, ki združuje aktivne občane, ustanavljata skupno operativno enoto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Mariborski župan Saša Arsenovič in podžupanja Helena Kujundžić Lukaček, ki med drugim pokriva tudi področje delovanja mestnih četrti in krajevnih skupnosti, sta skupaj s predstavniki strokovnih občinskih služb sprejela predstavnike Iniciative mestni zbor (IMZ). Imzjevci so tisti, ki so prvi v Sloveniji zagnali participativni proračun, se redno sestajajo v četrteh in krajevnih skupnostih, kjer rešetajo lokalne težave in tudi iščejo rešitve zanje. Če so še nedavno opozorili, da mestno vodstvo nima posluha zanje, je župan zdaj pozval k ustanovitvi skupne operativne delovne skupine in pripravi načrta nadaljnjih skupnih aktivnosti. "Predstavniki IMZ so na MO Maribor v začetku leta posredovali seznam vprašanj, ki zajemajo problematične aspekte lokalne samouprave, mestne uprave in proračuna, okolja in prostora, komunalne infrastrukture, prometa in delovanja javnih podjetji. Večina pobud se nanaša na sistemske spremembe zakonov, statutov in odlokov delovanja mestne uprave ter javnih podjetij," sporočajo z občine, župan pa je povabljenim predstavil aktivnosti na različnih področjih, ki jih skupaj z vodstvom in strokovnimi službami izvaja od nastopa mandata. Izpostavil je, da je veliko omenjenih aktivnosti skladnih z željami in pričakovanji IMZ.
Operativna delovna skupina bo sestavljena iz treh predstavnikov IMZ ter treh predstavnikov mestne občine. "Operativna delovna skupina bo pregledala seznam vprašanj, oblikovala delovni načrt in si razdelila naloge, ki so izvedljive. Občina je že izvedla dve uspešni akciji urejanja okolja Začnimo na Piramidi! in Vrnimo se k Dravi!, h katerima so pristopili tudi komunalno podjetje Nigrad, javno podjetje Snaga, Režijski obrat MO Maribor ter v zadnji akciji tudi Dravske elektrarne Maribor," sporočajo z občine. Pozivajo še k uporabi spletne aplikacije Izboljšajmo Maribor. Do storitev lahko uporabniki dostopajo prek aplikacije na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu ter na spletnem naslovu http://izboljsajmo.maribor.si/.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta