Za študente fizioterapije avstrijske štipendije

Barbara Bradač Barbara Bradač
09.07.2019 19:21

V Avstriji je potreba po fizioterapevtih tako velika, da ne samo, da zaposlujejo Slovence, strokovnjake si želijo zagotoviti tudi s štipendiranjem slovenskih študentov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V študijskem letu 2019/2020 bo dvajset že obstoječih študentov fizioterapije na Alma Mater Europaea prejemalo prve štipendije manjših avstrijskih zasebnih bolnišnic in rehabilitacijskih ambulant.
Nino Verdnik

S pomanjkanjem fizioterapevtov se srečuje naša severna soseda Avstrija, kjer so potrebe po fizioterapevtih tako velika, da ne samo, da zaposlujejo Slovence, strokovnjake si želijo zagotoviti tudi s štipendiranjem slovenskih študentov. Njihove fakultete namreč izobrazijo le določeno število fizioterapevtov, hkrati pa povečujejo medicinske in turistične kapacitete, kjer potrebujejo storitve fizioterapevtov, predvsem v zdraviliškem turizmu. V študijskem letu 2019/2020 bo dvajset že obstoječih študentov fizioterapije na Alma Mater Europaea prejemalo prve štipendije manjših avstrijskih zasebnih bolnišnic in rehabilitacijskih ambulant, zasebnih in financiranih iz javnih sredstev, na območju od Bad Radkersburga do Deutschlandsberga.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta