Zakaj je na mariborskih ulicah še vedno božično-novoletna okrasitev

Jasmina Cehnar
16.03.2021 18:00
Praznična okrasitev na mariborskih ulicah vztraja že tretji mesec novega leta, ker Nigrad generalno čisti svoje skladišče.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lučke v Gosposki ulici čakajo, da se v skladišču Nigrada sprosti prostor. Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

Smo že na pragu pomladi, božično-novoletna okrasitev pa na mariborskih ulicah še kar vztraja in, kot kaže, nas bo na veseli december spominjala še nekaj časa. Na Mestni občini Maribor so namreč na naše vprašanje, zakaj vse nove luči in drugi okraski, ki so jih meščani sicer zelo dobro sprejeli, še niso varno pospravljeni, odgovorili, da Nigrad za to še nima pogojev. V letošnjem letu namreč izvaja generalno čiščenje svojega skladišča, namenjenega fondu okraskov.

"Z nabavo novih okraskov in večjih 3D okrasitvenih elementov je treba v skladiščih zagotoviti ustrezne prostore za varno in nadzorovano skladiščenje, pred tem pa odstraniti neuporabne in nedelujoče okraske velikih dimenzij iz preteklih let," pojasnjujejo in dodajajo, da prostore prilagajajo in širijo skladišče, zato okraske z mestnih ulic odstranjujejo postopoma. Bolj pospešeno so jih začeli odstranjevati šele ta teden, danes denimo z Grajskega trga. "Demontaža okraskov bo izvedena predvidoma v treh tednih oziroma takoj, ko bo pripravljen prostor," še pravijo pristojni.

Ob tem pregledujejo tudi staro praznično razsvetljavo, ki že dalj časa ni v uporabi ali je v okvari. Odslužene elemente želijo v prenovljeni obliki vrniti v ponovno uporabo s predelavo ali umetniško intervencijo ter jim tako vdihniti novo življenje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta