Zakaj pred dvorano Tabor ne bo mogoče parkirati

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
06.05.2024 15:00

Slovenska vojska v in pred dvorano Tabor pripravlja velik dogodek

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naslednji teden bo parkirišče pred dvorano Tabor zaprto od nedelje do srede.
Sašo Bizjak

V torek, 14. maja, bo Slovenska vojska praznovala svoj dan, za prizorišče je izbrala Maribor oziroma dvorano Tabor. Tamkajšnje parkirišče bo zato popolnoma zaprto od nedelje, 12. maja, od 6. ure zjutraj, pa vse do srede, 15. maja, do 14. ure. "Obiskovalce dogodka obveščamo, da lahko za obisk prireditve koristite parkirišča vzdolž Koresove ulice, parkirišča na Popovičevi ulici ter parkirišča pred Ikona centrom Maribor," obvešča Šport Maribor.

V dvorani in pred njo Slovenska vojska pripravlja celodnevno dogajanje. Obiskovalci bodo lahko spoznavali različne poklice, ki jih opravljajo pripadnice in pripadniki Slovenske vojske – od pilotov, vojakov pehotne enote, glasbenikov, vodnikov psov in upravljavcev dronov do zdravstvenih tehnikov, inženirjev in pripadnikov športne enote. Med drugim bo predstavljena tudi taktično-tehnična oprema in enote Slovenske vojske.

Sašo Bizjak

Večerni program se bo začel ob 18. uri s protokolarno slovesnostjo, ki ji bo sledil koncert Big banda Orkestra Slovenske vojske z gosti, znanimi slovenskimi glasbenicami in glasbeniki. Nastopili bodo Nina Pušlar, Vlado Kreslin, Tomislav Jovanović Tokac in Leopold I., na sporedu pa bo tudi glasbeno presenečenje. Vstopnica za koncert stane pet evrov, izkupiček bo namenjen pomoči prizadetim v lanskoletnih poplavah, predhodno celodnevno dogajanje pa je brezplačno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta