Zaradi nujne obnove bo prihodnje leto zaprt most med Selnico in Rušami, od novembra zaradi poškodb omejitev prometa

STA, Gr.G.
01.11.2020 10:37

Zaradi dotrajanosti mostu čez reko Dravo, ki povezuje Selnico ob Dravi in Ruše, bodo prihodnji mesec omejili promet na njem. Ko bo most zaprt, bodo za pot iz Ruš v Selnico ob Dravi žvozniki morali prevoziti okoli 25 kilometrov več.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Most Ruše Selnica
Google Zemljevidi

Kot so sporočili z Občine Ruše, bo Direkcija RS za infrastrukturo prihodnje leto pristopila k nujni sanaciji tega objekta in takrat bo most v celoti zaprt za promet. Ob zadnjem obdobnem pregledu mostu so namreč ugotovili, da je stanje objekta zelo slabo.

"Pri zadnjem obdobnem pregledu objekta 20. marca je bila na mostu evidentirana razpoka, na katero bi lahko negativno vplivale vremenske razmere v jesenskem in zimskem času, bodisi potencialne druge nepredvidene obremenitve. Zaradi nastalih poškodb in z namenom zagotavljanja varnosti in stabilnosti mostu bo na mostu vzpostavljen ukrep z omejitvijo hitrosti na 30 kilometrov na uro in omejitvijo prometa za vozila z največjo dovoljeno maso nad 25 ton. Ta ukrep bo predvidoma veljal od novembra 2020 do začetka načrtovane sanacije mostu," pojasnjujejo na ruški občini.

Prenova, ki naj bi se začela po izvedbi javnega razpisa za pridobitev izvajalca del predvidoma v začetku leta 2021, predvideva rekonstrukcijo mostu z umestitvijo kolesarske steze na eni strani in hodnika za pešce na drugi strani. "Za strokovno in kvalitetno obnovo mostu je treba zagotoviti ustrezne delovne pogoje ter za čas gradnje vzpostaviti ustrezen in hkrati optimalen začasni prometni režim," poudarjajo na občini.

Možnost vodenja prometa preko začasnega montažnega jeklenega mostu se je zaradi specifičnosti območja izkazala kot neizvedljiva, zato je po navedbah občine edina ustrezna rešitev popolna zapora mostu. V času te zapore bo vodenje prometa urejeno z uradnim obvozom preko Maribora. Za pot iz Ruš v Selnico ob Dravi bodo tako vozniki morali prevoziti okoli 25 kilometrov več, kar jim bo vzelo približno pol ure več časa. V obdobju popolne zapore mostu ne bo možen niti prehod pešcev in kolesarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta