Zaradi otroškega direndaja lastniki stanovanj zahtevali odstranitev igral

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
11.05.2020 05:00

Krajevna skupnost Pohorski odred je bila primorana odstraniti otroška igrala v blokovskem naselju v Tomšičevi ulici v Slovenski Bistrici, ker naj bi ​otroški direndaj motil lastnike zemljišča, stanovalce te ulice na številki 27.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdanja otroška igrala
Arhiv KS Pohorski odred

Predstavniki krajevne skupnosti so namreč od upravnika blokov, podjetja PTU - Nepremičnine Bistrica, pred časom tako prejeli elektronsko pismo, v katerem je pisalo, da v skladu s sklepom lastnikov stanovanj v omenjenem bloku prosijo, da v čim krajšem času umaknejo igrala na vzhodni strani objekta.

Prestavitev ni prišla v poštev

Zemljišče po odstranitvi igral
Arhiv KS Pohorski odred

Ogorčenje staršev otrok

Odstranitev igral je dodobra razburila stanovalce blokovskega naselja, številni občani so svoje ogorčenje izrazili tudi na facebook strani krajevne skupnosti. "Hvala, stanovalci Tomšičeve 27, za jok in žalost moje hčere, ki je oboževala ta igrala. Hvala za njeno strto srce, ko sem ji povedala, da igral žal ni več in da jih očitno sploh več ne bo. Sram naj vas bo, da vas motita smeh in razposajenost otrok! Sramota, kam smo prišli," je med drugim ogorčena zapisala Mateja Podkrižnik. "Še vedno ne morem verjeti, da smo postali takšna družba, ki ne prenese več niti otroškega vrišča in smeha," meni tudi Maja Repnik. Robert Šarman pa je na kratko zapisal: "Res vedno manj razumem ta svet."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta