ZIZjemne nagrade najzaslužnejšim na mariborski alternativni gledališki sceni

Igor Selan Igor Selan
21.10.2023 22:48

V Sodnem stolpu brez slavnostnega govorca, brez rdeče preproge, brez RTV prenosa in brez zbiranja prispevkov za lačne po svetu, podelili priznanja Društva ZIZ lokalni neodvisni odrski produkciji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
10. gala podelitev ZIZ nagrad je gostil Sodni stolp.
Andrej Petelinsek

Društvo ZIZ je nocoj na jubilejni, že 10. gala podelitvi ZIZ nagrad, brez slavnostnega govorca, brez rdeče preproge, brez RTV prenosa in brez zbiranja prispevkov za lačne po svetu v Sodnem stolpu podelilo priznanja najzaslužnejšim na mariborski alternativni gledališki sceni. V organizaciji društva je namreč minuli teden v Mariboru potekal 5. ZIZ festival, dnevi mariborske alternativne gledališke produkcije. Festival ponuja lokalno neodvisno odrsko produkcijo, v njegovem okviru pa si je bilo mogoče od ponedeljka naprej ogledati številne performanse in predstave, zadnja, Iz delcev, bo na sporedu v nedeljo ob 18. uri na Malem odru Narodnega doma Maribor.

Dobitnik ZIZ prstana Marko Brumen
Andrej Petelinsek

Organizatorji so podelili kar trinajst nagrad, oziroma dvanajst, enega od keramičnih kipcev ženskega oprsja so namreč podelili najboljšemu ponudniku, ki je zanjo plačal 100 evrov, nagrado pa namenil mariborskemu kolektivu Banda Ferdamana. Kipec za najboljšo predstavo je sicer romal v roke Ariela Dorona, Maše Radl Buh in Nike Bezeljak za lutkovno igrano apokalipso za staro in mlado Je že konec. Nagrado za najboljšo igro je prejela Kaja Petrovič iz kolektiva Reaktor za predstavo Krik:Vrzeli, ki je prejel tudi nagrado za režijo. ZIZ nagrade za egotrip se je razveselil tudi Večerov sodelavec Simon Šerbinek za vlogo v predstavi  Kriplov zagovor. 

ZIZjemno prireditev je zaokrožila nagrada ZIZ prstan, ko jo je kot največji podpornik neodvisne gledališke produkcije prejel producent Narodnega doma Marko Brumen

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta