Zmešani festival v Mariboru: Jutri vrhunec z UkeFestom

22.10.2021 19:00
V Mariboru se bo jutri zaključil četrti (Z)mešani festival, ki ga organizira KUD Coda in je v mestu poskrbel za mešanico kulturnih vsebin mladih ustvarjalcev in uveljavljenih imen slovenske glasbene scene
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koncert učencev Kulturno-umetniškega društva Coda
 
Saso Bizjak

KUD Coda s festivalom z zanimivim imenom nudi platformo za razvijanje odrskih izkušenj mladih glasbenikov, ki delujejo pod okriljem društva, katerega glavna, a ne edina dejavnost je glasbeno izobraževanje. Vrhunec festivala bo današnji UkeFest, napovedujejo v KUD Coda. UkeFest bo z delavnicami, odprtim mikrofonom in koncerti navduševal nad majhnim in priljubljenim brenkalom. V četrti izvedbi bo (Z)mešani festival prvič gostil ustvarjalce iz tujine, nastopil bo ekstravagantni duo Hatter Matter.

V četrti izvedbi (Z)mešanega festivala so organizatorji prvič festivalsko doživetje omogočili mladim didžejem, ki v prostorih društva delujejo pod okriljem šole Alphawave. Četrtek je minil z nastopi vokalnih zasedb KUD Coda, umetnostno terapijo Andreja Hrvatina in recitalom Damirja Višiča na sarodu. Prvi dan festivala so organizatorji v ospredje postavili blagodejne učinke glasbe. Rdeča nit petkovega dogajanja je bila motiviranje za glasbeno ustvarjanje. Mlade sta nagovorila psihologija glasbe dr. Katarina Habe in vzornik marsikaterega nadobudnega glasbenika, Leopold I., ki je s koncertom napovedal svoj prvi album Dobro jütro.

V četrtek so v Vetrinjskem dvoru nastopile komorne zasedbe.
Tomaž Strmčnik/Kud Coda

V treh dneh se bo zvrstilo 16 brezplačnih dogodkov, vsi razen enega pa bodo nastopili v Vetrinjskem dvoru. Jutri ob 11. uri bo namreč simbolno odprtje prostorov KUD Code na Koroški cesti 63. Spomnimo, društvo je svojo prostorsko stisko rešilo z odmevno kampanjo Glasbeni junaki leta 2019 in sledila je selitev v lastne prostore.

(Z)mešani festival je sicer prvič potekal leta 2018 in takrat postal prva slovenska zero waste prireditev, ki ga podeljujejo Ekologi brez meja. Tudi tokrat kulturniki ohranjajo svoje zaveze in cilje, v ospredje pa postavljajo problematiko zavržene hrane.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta