Znano je, kdo bo novi direktor Mariborskega vodovoda

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
16.09.2020 10:48

Nadzorni svet Mariborskega vodovoda je med enajstimi kandidati za novega direktorja izbral Mariborčana Mirana Juga, ki je trenutno zaposlen kot član uprave Petrola Zagreb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miran Jug: "Imam dvajset let menedžerskih izkušenj, ki sem jih nabiral v Ljubljani, Lendavi, Zagrebu ..."
Janko Rath

Mariborski vodovod, ki v celoti ali vsaj delno oskrbuje s pitno vodo porabnike v 19 občinah, pri čemer je mariborska občina največji, 75-odstotni lastnik družbe, bo že kmalu dobil novega direktorja. Predsednik nadzornega sveta Damijan Škrinjar nam je povedal, da so med enajstimi kandidati soglasno izbrali Mirana Juga. "Prepričal nas je s svojimi izkušnjami, od vseh kandidatov je predstavil najboljši program," je pojasnil Škrinjar, ki upa, da bo lahko Jug prevzel podjetje že s 1. oktobrom. Kot je znano, je dolgoletni direktor Danilo Burnač sredi julija predčasno zaključil mandat, ker sta imela z mariborskim županom Sašem Arsenovičem različna pogleda "na nadaljnji razvoj podjetja in tudi glede strategije Javnega holdinga Maribor", je takrat pojasnil župan.

Miran Jug
Branko Žunec


Miran Jug je Mariborčan, trenutno zaposlen kot član uprave Petrola Zagreb, pristojen za področje energetike. "Za kandidaturo sem se odločil, ker bi rad prispeval k razvoju mesta, v katerem živim že več kot 50 let. Imam dvajset let menedžerskih izkušenj, ki sem jih nabiral v Ljubljani, Lendavi, Zagrebu ... V vodenju Mariborskega vodovoda sem prepoznal velik izziv. Prepričan sem, da je holding občinskih podjetij pravilna pot, da pridemo do boljših storitev za vse - za občane, industrijo in občine kot lastnice," je povedal Jug in še poudaril, da je ves čas kariere deloval v gospodarstvu, v politiki pa ni bil nikoli aktiven.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta