Župan Arsenovič se je odločil: Tržnice na Trgu svobode ne bo več

Barbara Bradač Barbara Bradač
12.05.2020 20:18

V združenju pridelovalcev vrtnin poteze mariborske občine ne razumejo in se sprašujejo, komu so na Trgu svobode trn v peti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tržnica na Trgu svobode domuje od leta 2002, ko je mesto vodil Boris Sovič.
Igor Napast

Tržnica na Trgu svobode, ki je bila zaradi epidemije novega koronavirusa začasno prestavljena na Vodnikov trg, se ne bo vrnila na svoje dolgoletno mesto, pač pa ostaja del osrednje mariborske tržnice. Tako je Nataša Matijevič, vodja tržnic pri Snagi Maribor, z občinsko odločitvijo seznanila predsednico Združenja pridelovalcev vrtnin Maribor Erno Skok in Mišo Pušenjak, častno članico in strokovno tajnico.
​Na mariborski občini so potrdili, da so sprejeli odločitev, da tržnice na Trgu svobode več ne bo.

Andrej Petelinpek

Večino pridelkov odpeljala nazaj domov

Na Trgu svobode je do nedavnega lastno pridelano sadje in zelenjavo prodajalo 15 kmetij, večina jih danes prodaja na Vodnikovem trgu. "Prodaja na osrednji tržnici je ob sobotah dobra, takrat je kupcev veliko. Prejšnji teden pa se je že poznalo, da so ljudje ponovno v službah in je bila prodaja tako v sredo kot petek zelo borna. Večino pridelkov sem odpeljala nazaj domov, pa ne samo jaz, tudi drugi kmetje, saj kupci na Vodnikov trg ne pridejo," je zaskrbljena Skokova.

Z obiskom osrednje tržnice na Vodnikovem trgu prodajalci niso zadovoljni.
Sašo Bizjak
Konec preteklega leta so se morali s prodajnimi mizami s Trga svobode umakniti k frančiškanski cerkvi zaradi drsališča.
Igor Napast

Na Trgu svobode so bliže ljudem

O ukinitvi tržnice na Trgu svobode in njeni preselitvi je župan Arsenovič razmišljal že lani spomladi. Takrat so se v Združenju pridelovalcev vrtnin Maribor selitvi uspešno uprli. Konec preteklega leta so se morali s prodajnimi mizami s Trga svobode umakniti k frančiškanski cerkvi zaradi postavljenega drsališča, po vrnitvi na svojo tradicionalno lokacijo pa jih je od tam pregnala razglašena epidemija.

Tržnica na Trgu svobode
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta