Bartog uspešno in s pomembnim razvojem ponudbe avtomobilskih delov

M. S.
19.02.2024 06:00

Trebanjsko podjetje, ki sodi pod okrilje hrvaške skupine Tokić, je v zadnjih treh letih na področju avtomobilskih delov beležilo 56,5-odstotno rast

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vstop Bartoga v skupino Tokić, ki je delila znanje s področja avtomobilskih delov,  je pripomogel k pomembnemu tržnemu preboju na slovenskem trgu.
Robert Balen

Bartog, vodilni slovenski prodajalec in distributer orodij za vzdrževanje avtomobilskih delov, opreme in servisa, ki deluje v okviru hrvaške skupine Tokić, je v letu 2023 dosegel odlične poslovne rezultate, ki kažejo na čvrst položaj podjetja v industriji avtomobilskih delov in gumarstva. Podjetje je tudi uspešno integriralo mrežo poslovalnic v skupino Tokić, kar je prineslo najvišjo raven logističnih storitev v Evropi, s poudarkom na hitrosti in natančnosti dostave.

V letu 2023 je podjetje odprlo tri nove poslovalnice in prenovilo šest obstoječih od skupno 36 v Sloveniji, kar je le del njihovega strateškega načrta za slovenski trg. Poleg tega se je razvoj poslovanja Bartoga nadaljeval z razširitvijo asortimana na več kot 300 blagovnih znamk in 300 tisoč različnih artiklov, vključno z uvedbo ekonomskega programa in izobraževalnega centra TEC.

Sami usposabljajo svoje mehanike za popravila električnih in hibridnih vozil

TEC je postal ključen del Bartogovega poslovanja, saj nudi verificiran seminar po evropskih standardih, ki usposablja mehanike za varno popravilo električnih in hibridnih vozil. S tem Bartog dokazuje svojo zavezanost k trajnostnemu razvoju in kakovostnim storitvam v avtomobilski industriji.

Vstop Bartoga v skupino Tokić, ki je slovenskemu delu podjetja ponudila znanje s področja avtomobilskih delov, je pripomogel k pomembnemu tržnemu preboju na slovenskem trgu, saj je podjetje v zadnjih treh letih na tem področju zabeležilo 56.5-odstotno rast prodaje. Skupina Tokić pa uporablja Bartogovo znanje in izkušnje s področja prodaje pnevmatik in dosega prav tako pomemben tržni preboj na hrvaškem trgu.

Spodbujali bodo interes za izobraževanje in opravljanje poklicev v avtoservisni dejavnosti

Prav tako je Tokić Grupa v poslovanje Bartoga vpeljala tudi napredne tehnologije, ki so jih razvili sami, vključno z več kot 270 robotsko avtomatiziranimi procesi (RPA) in uporabo umetne inteligence pri upravljanju zalog. Podjetje letos pristopa tudi k sodelovanju v projektu Mladi mehanik Slovenije, kjer bodo med dijaki drugih in tretjih letnikov srednješolskega izobraževalnega programa avtoserviser izbrali najboljšega. Dijaki bodo reševali vprašanja s posameznih področij avtoservisne dejavnosti ter opravljali praktične naloge na simulatorjih in vozilih. Na tak način želijo spodbujati interes za izobraževanje in opravljanje poklicev v avtoservisni dejavnosti, kjer primanjkuje kadra, in krepiti zanimanje za tehnično kulturo.

Ilija Tokić, ustanovitelj in lastnik Tokić Grupe
Arhiv Podjetja

"Bartog je naša največja in rekel bi tudi najljubša naložba. Je krona vsega, kar smo v Tokiću ustvarili v zadnjih 30 letih. Način, kako se avtomobilski deli iz Hrvaške dopolnjujejo s pnevmatikami iz Slovenije, ter način, kako Tokić in Bartog izmenjujeta znanje, skupaj ustvarjata uspešno sinergijo, ki nas navdihuje za nove korake," je ob tem dejal ustanovitelj in lastnik Tokić Grupe Ilija Tokić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta