Dlje. Več. Bolje. Skupaj

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
08.06.2022 22:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izzivov v podjetju, sploh tistem na začetku poti, nikoli ne zmanjka.
Jurij Berložnik

Širitev na nove trge. Zaposlitev novih članov ekipe. Sestavljanje pogodbe (o zaposlitvi). Iskanje poslovnega partnerja. Vzpostavitev nove spletne strani. Digitalizacija procesov. Rast prodaje. Inoviranje. Izgradnja kulture v podjetju. Obvladovanje procesov.

Izzivov v podjetju, sploh tistem na začetku poti, nikoli ne zmanjka. In ne le to, da pogosto zelo omejena ekipa obvladuje več "front" hkrati, tudi dejstvo, da taista ekipa nekaterih izzivov sploh ne prepozna, če že, pa jih ne zna "zagrabiti", to situacijo le še zaostruje. In ni redko, da dnevna rutina opravkov podjetnika spremeni v zgolj "task managerja", torej nekakšnega upravljavca nalog, namesto da bi skrbel za vizijo in razvoj podjetja. Zatorej nikakor ni čudno, kar velja v startup okolju, namreč da podjetniki spijo kot dojenčki; ne tako trdno, pač pa se zbujajo vsaki dve uri in "jočejo".

Dragocen nasvet, podeljena izkušnja, napotek, usmeritev ali pa zgolj pogovor so v takšnih primerih za podjetnika vredni več kot karkoli, pogosto celo več kot denar. Kajti če podjetnik ne ve točno, kaj neki bo z denarjem počel, še tako velika investicija nima prave vrednosti. Ker bo, in to je že večkrat dokazano, denar zagotovo porabljen na napačen način. Ker podjetnikov, poslovnežev, strokovnjakov, ki so že prehodili podobno pot, ni malo, je prav, dobrodošlo in zelo cenjeno, da ti svoje izkušnje delijo s tistimi, ki to v tem trenutku najbolj potrebujejo.

Ker se zavedamo, da (le) skupaj zmoremo dlje, doseči več in bolje, smo v Večeru ustvarili pobudo za projekt, v okviru katerega bomo s pomočjo izbranih partnerjev, med katerimi so uveljavljena podjetja, za njimi pa izkušeni podjetniki, pomagali pri reševanju izzivov po stažu mladih podjetnikov. Da jim prihranimo kakšno "buško" na njihovi poti. Vabljeni, če poznate kakršnokoli podjetje ali podjetnika, ki je na svoji poti naletel na izziv, s katerim se ne zna spopasti. Morda potrebuje le namig, pravo usmeritev, da bo našel pot do cilja, mimo ovire.

Tudi marsikateri podjetnik starejše generacije bi bil hvaležen za podporo v svojih mlajših letih, pa te morda ni bilo ali pa zanjo ni vedel. Navezanost podjetnikov na podjetje je izjemna, skoraj neverjetna. Le vprašajte naslednjo generacijo v družinskih podjetjih, kdaj, če sploh kdaj, so starši izpustili vajeti iz rok. Preprosto ne gre. Zato Moje podjetje. Ki naj postane Moj uspeh. Podjetniki že vedo.

A nikar ne pozabimo, da danes, v tem omnikanalnem svetu, le skupaj, in to ne le več članov ekipe v podjetju, pač pa tudi in predvsem več podjetij, lahko dosežemo res prebojne dosežke, ki so za posameznika preprosto nedosegljivi. Prej ko se bomo zavedli moči povezovanja, prej bomo dosegli zastavljene cilje, dlje bomo prišli in bolje bomo živeli. Ne le kot podjetje, pač pa kot družba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta