GoOpti se z novo storitvijo približuje javnemu potniškemu prometu

17.09.2021 11:30
Skupinski prevozi bodo namenjeni predvsem potnikom na delo in vsem, ki želijo poceni, enostavno in do okolja prijazno potovati na delo, v šolo, k zdravniku ali v trgovino.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S skupinskim prevozom niso nižji le stroški, temveč tudi izpusti škodljivih snovi v okolje.
Andraž Blaznik

Gremo skupaj se imenuje nova storitev prevozniškega podjetja GoOpti, ki jo predstavlja oib deseti obletnici poslovanja, in to prav v tednu mobilnosti. Nova storitev bo omogočala okolju prijazen prevoz od vrat do vrat ob želeni uri. Potniki pa bodo imeli tudi možnost nakupa mesečne vozovnice, ki bo cenovno primerljiva z javnim potniškim prometom. To je nov pristop v prizadevanjih podjetja za uvedbo novih trajnostnih modelov mobilnosti, ki jih skuša doseči tudi za medkrajevne in primestne prevoze.

Skupinski prevozi v okviru storitve bodo namenjeni predvsem potnikom na delo in vsem, ki želijo poceni, enostavno in do okolja prijazno potovati na delo, v šolo, k zdravniku ali v trgovino. "Promet je ena od dejavnosti, ki v primerjavi s kmetijstvom in gradbeno industrijo, ne zmanjšuje izpustov toplogrednih plinov glede na preteklost. Okolje, družba in posamezniki se soočamo z onesnaženjem, prometnimi zastoji, hrupom in drugimi okoljskimi izzivi. Za uspešno premagovanje potrebujemo inovativne rešitve mobilnosti, ki so prijazne do okolja in uporabnikov," je pojasnil ustanovitelj podjetja Marko Guček.

Glasujete lahko za svoj kraj

"Potencial naših storitev ni le v zmanjšanju števila vozil v uporabi v mestih, ampak tudi v izboljšanju prevoza v predmestjih, kjer je javni prevoz pogosto slabo povezan ali ga sploh ni. Inovativnost storitve pa se kaže v združevanju potnikov, na način, ki je ugoden za uporabnika, za okolje in za podjetje," pravi Guček in dodaja, da bo pilotni projekt nove mobilnosti sprva na voljo v Ljubljani in na več medkrajevnih relacijah, ki bodo določene glede na večino potreb in povpraševanja, saj podjetje še vedno raziskuje, po katerih relacijah je največje zanimanje. Več informacij o projektu najdete na spletni strani www.gremoskupaj.si, kjer lahko glasujete tudi za svoj kraj.

GoOptijevi vozniki so do danes prepeljali več kot 2 milijona potnikov in opravili več kot 400.000 voženj.
Andraž Blaznik

GoOptijevi vozniki so do danes prepeljali več kot 2 milijona potnikov in opravili več kot 400.000 voženj. Podjetje ima 12 franšiz in danes na 450 relacijah v petih državah sodeluje s 3800 poslovnimi partnerji. V sodelovanju s Tuševim Hitrim Nakupom uspešno izvaja tudi dostavo živil na dom. Čeprav je bila svetovna pandemija za podjetje, ki svoje storitve osredotoča predvsem na letališke prevoze, res hud udarec, so v njej prepoznali priložnost za razširitev poslovanja in uporabo svojega strokovnega znanja pri drugih storitvah.

Letos odprta velika franšiza v Milanu

"Težko z besedami opišem, kako hvaležen in ponosen sem na uspeh naše ekipe v teh desetih letih," je dejal Marko Guček, se zahvalil tudi potnikov in dodal, da čeprav so se lani kot večina podjetij soočili z nepričakovanimi izzivi, "lahko mirno rečem, da so pred nami veliki projekti in da je naša vizija mobilnosti zelo jasna". GoOpti dosega izjemne rezultate v organizaciji transporta, saj prispeva k izboljševanju mobilnosti ljudi in zmanjševanju onesnaženosti okolja. Povprečne emisije ogljika na potniški kilometer znašajo 28 gramov, kar je manj od povprečja večine javnih prevozov in 60 do 70 odstotkov manj, kot če bi se ljudje vozili z lastnim avtomobilom.

V desetih letih od ustanovitve se je GoOptijeva mreža razširila na več mest v Sloveniji, na Hrvaškem, v severni Italiji, Albaniji in Črni gori. Letos je bila odprta velika franšiza v Milanu, ki je obkrožen s tremi mednarodnimi letališči - Malpensa, Linate in Bergamo. Milano je z več kot 46 milijoni potnikov letno drugo najbolj prometno italijansko mesto po številu letalskih prevoznikov.

Preberite nov tematski časopis v celoti

Prenos PDF

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta