Impact Hub Ljubljana priložnost za povezovanje dveh svetov

Saša Britovšek Saša Britovšek
24.09.2022 15:42

V Ljubljani je svoja vrata odprl Impact Hub, del svetovne mreže, ki se zavzema za širjenje raznolike skupnosti socialnih in "okolju prijaznih" podjetnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zeleno, sodobno in trajnostno opremljeno delovno okolje  Impect Huba Ljubljana. 
Urška Košir

Globalna mreža Impact Hub domuje že v več kot 60 državah po svetu in združuje 24 tisoč ljudi na stotih lokacijah. Gre za raznoliko skupnost podjetnikov, vlagateljev in organizacij s pozitivnim družbenim in okoljskim učinkom. V petek so svoj prostor za co-working oziroma prostor za vse z idejami za boljši svet, odprli tudi v nekdanjih prostorih Ljubljanske borze in sicer na kar tristo petdesetih kvadratnih metrih površine. V sodobno in trajnostno opremljenem Impact Hub Ljubljana zdaj svojim članom omogočajo delo v pisarnah ali v skupnih prostorih, najem prostorov za sestanke ali organiziranje dogodkov in hkrati pozdravlja srečevanje z mentorji, možnimi vlagatelji in podjetniki, ki jim je prav tako pomemben odnos do okolja ins kupnosti. Zaslužne za to, da se v središču Ljubljane zdaj lahko pohvalijo s inovativnim pretokom znanja, izkušenj in sodelovanja, so Inštitut za zdravje in okolje, Slovenska agencija za mlade, Mladinska zvezda Brez izgovora Slovenija in Mednarodna zveza za zdravje mladih.

Impect Hub Ljubljana
Urska Kosir

Ob tej priložnosti je Jan Peloza, direktor Impact Huba Ljubljana, povedal, da "je ravno povezovanje v sektorju socialnega in impact podjetništva za Slovenijo ključnega pomena, saj med njima zaenkrat vlada velik razkorak. Medtem ko nekatera podjetja plačujejo milijone, da se prikažejo kot družbeno in okoljsko odgovorna, imamo na drugi strani organizacije, ki počno ravno to, večinoma zastonj ali prostovoljno. V Impact Hubu Ljubljana vidimo neverjetno priložnost za povezovanje obeh svetov, saj bomo le na tak način za sabo pustili boljši svet, kot so ga predniki nam. In ravno tukaj igrajo naši člani poglavitno vlogo. Vse člane in druge obiskovalce Impact Huba Ljubljana želimo namreč opolnomočiti, da bodo s svojim delom tudi sami dodali košček sestavljanke k boljši prihodnosti za vse!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta