(INTERVJU) Duška Godina, direktorica Agencije za energijo: Ni še bilo situacije, ko bi nas moralo biti strah

Timotej Milanov Timotej Milanov
05.08.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Duška Godina: "Prav je, da vsi, tudi gospodinjski odjemalci, začnemo spreminjati svoje navade in z energijo nasploh varčneje ravnamo."
Duška Godina: "Prav je, da vsi, tudi gospodinjski odjemalci, začnemo spreminjati svoje navade in z energijo nasploh varčneje ravnamo."
Sašo Bizjak
"Za zdaj še ni bilo situacije, zaradi katere bi nas moralo biti strah. Oskrba z zemeljskim plinom poteka nemoteno. Dejstvo pa je, da obstajajo določene motnje na ravni Evropske unije, ki so posledica občasnih znižanj dobav zemeljskega plina iz Rusije. Kar se tiče tega energenta, sta celotna EU in z njo tudi Slovenija zelo odvisni od Rusije. Ta situacija pa kaže na to, da se moramo pripraviti," pravi direktorica Agencije za energijo s sedežem v Mariboru, ki je zaradi omenjenega dogajanja v tem trenutku prav gotovo ena pomembnejših državnih institucij, v kateri sprejemajo nekatere ključne odločitve. V primeru morebitnih redukcij bi k prostovoljnemu zmanjšanju porabe zemeljskega plina najprej pozvali tista podjetja, ki imajo tehnične možnosti za prehod na drugi energent, a je takih v Sloveniji zelo malo ... 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta