Iz Zagreba kmalu kar 24 Ryanairovih letalskih povezav. Kam boste lahko leteli?

25.09.2021 06:00
Devet novih letih za jesenske pobege je že vzpostavljenih, devet jih bo že kmalu, hkrati pa to pomeni tudi krepitev turizma in gospodarstva.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Paul Hanna

Irski Ryanair, največji evropski letalski prevoznik, potem, ko je v začetku meseca zagrebško letališče Plese izbral za bazo drugega svojega letala, zdaj napoveduje že tretje letalo, ki bo iz hrvaške prestolnice letelo od decembra dalje, hkrati pa bo raslo tudi število povezav, ki jih bo skupaj kar 24.

Ker obseg potovanj okreva na ravni pred koronakrizo, si Ryanair z ratsjo prometa še naprej prizadeva za širitev prometa in oživitev turizma po vsej Evropi. Naložba družbe v višini 300 milijonov dolarjev v bazo v Zagrebu bo pomagala pri izvajanju več kot 40 letov na teden na 15 progah, med katerimi je že devet novih linij do in iz evropskih destinacij v okviru Ryanairjevega urnika, ki so ga poimenovali Hrvaško poletje 21. Po prihodu tretjega letala v decembru pa bo to zimo odprtih še devet novih letalskih linij.

Potniki, bodisi hrvaški ali tujci, lahko v poznem poletju še izberejo katero od možnosti za polete v Dortmund, London, Oslo, Pariz, ... (več v okvirju). Vodja prodaje in trženja Ryanairja za srednje in vzhodno Evropo in Balkan, Olga Pawlonka je dejala: "Z veseljem smo v okviru širitve na Hrvaško dostavili drugo letalo v Zagreb. To je del naložbe v višini 300 milijonov dolarjev in bo imela pomembno vlogo pri podpori okrevanja turizma v hrvaški prestolnici, saj Ryanair skozi vse leto zagotavlja močno povezljivost."

Dodala je, da z novimi poletnimi linijami, ki so jih že aktivirali - skupaj pa bo v zimskem času na voljo 24 povezav - so potnikom na voljo v Sofijo, Pariz, Rim in mnoge druge destinacije. Prvi mož Ryanaira Michael O'Leary sicer pravi, da z novimi destinacijami ne želijo konkurirati nacionalnemu prevozniku Croatia Airlinesu, pač pa potnikom ponuditi nove možnosti. Vstopnice za nove destinacije so sicer na voljo za vsaj 20 evrov na spletni strani družbe.

Vodja razvoja destinacij na letališču Zagreb Yavuz Aytis je ob tej priložnosti dejal: "Prebivalci Zagreba in okolice bodo imeli več in cenovno ugodnih možnosti za neposredno letenje, povečana dostopnost Zagreba pa bo privedla do hitrega okrevanja njegovega turizma in gospodarstva."

Kacper Pempel
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta