Oblikujejo naslednje generacije vodij v digitalni dobi

Vsebino omogoča Huawei Vsebino omogoča Huawei
07.02.2024 06:00

Zaključne slovesnosti Huaweievega programa Seeds for the Future se je udeležil tudi najboljši predstavnik zadnje generacije programa v Sloveniji in osvojil priznanje Digital Change Maker

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Huawei Seeds for the Future, program za iskanje talentov
Huawei

Finale na Kitajskem, v Šenzenu in v Pekingu, ki je združilo izbrano skupino alumnov, je bilo vrhunec letošnjega Huaweievega programa Seeds for the Future, ki od leta 2020 poteka tudi v Sloveniji. Družba Huawei Europe, ki skozi program Seeds for the Future, prepoznava, spodbuja in podpira mlade talente na področju STEM (znanost, tehnologija, inženiring in matematika), je v domovini matičnega koncerna za zbrane iz skoraj dvajsetih evropskih držav pripravila izjemen program. Predstavnik iz Slovenije, Milan Nikoli, študent Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, pa je s finala prinesel še pomembno priznanje Digital Change Maker.

V programu Seeds for the Future, ki je v Sloveniji v četrti izvedbi potekal lani novembra, so sicer sodelovali udeleženci iz šestih slovenskih fakultet; Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (UM FERI), Fakultete za informacijske študije v Novem mestu, Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) Univerze na Primorskem, Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani ter DOBA fakultete.

Huawei Seeds for the Future, program za iskanje talentov
Huawei

Pobuda, ki jo poganja duh mednarodnega sodelovanja in dialoga

»Zdaj, ko se svet ponovno odpira, je Huawei ponosen, da lahko razkrije novo poglavje programa Seeds for the Future, ki bo potekalo julija 2024 v Rimu v Italiji. Ta pobuda, ki jo poganja duh mednarodnega sodelovanja in dialoga, bo združila študente iz različnih kotičkov Evrope na enem mestu, s čimer bo spodbujala dinamično okolje za učenje in skupen razvoj idej za tehnološka zagonska podjetja. Danes uradno vabimo študente s področja STEM, da se pridružijo tej edinstveni izkušnji in postanejo pomemben del oblikovanja prihodnosti,« je na slovesnosti načrte podjetja za pospešitev prizadevanj pri spodbujanju razvoja talentov napovedal Radoslaw Kedzia, podpredsednik za regijo Evropa pri Huaweiu.

Huawei Europe je na zaključni slovesnosti predstavil supne dosežke nadarjenih tehnoloških talentov, ki so se pred tem udeležili izobraževalnih programov v svojih država.

Program zaključne slovesnosti pa se je osredotočal na mednarodna sodelovanja kot temelj za obvladovanje trajnostne prihodnosti za evropske talente. Huawei je ob tem ponosen na skupne korake k spodbujanju inovacij, izmenjave znanja in skupne zavezanosti k trajnostni prihodnosti.

Za krepitev izmenjave znanja med strokovnjaki in mladimi

»Veseli smo, da se viziji Unesca in Huaweia usklajujeta glede izkoreninjenja digitalne nepismenosti pri mladih. Februarja 2023 je Huawei postal član Unescove globalne zveze za pismenost (GAL). Kot prvo takšno zasebno podjetje, se Huawei zavzema za izboljšanje uporabe tehnologije med učitelji v državah v razvoju,« so besede, s katerimi je slovesnost otvoril prof. Shahbaz Khan, direktor Unescovega večsektorskega regionalnega urada za Vzhodno Azijo.

»Podjetja, kot je Huawei, sama vlagajo vzporedno z institucionalnimi pobudami, kot so tiste v Evropski uniji in državah članicah. Huaweiev program Seeds for the Future se, kot nakazuje že ime samo, aktivno ukvarja z odkrivanjem lokalnih talentov in krepitvijo izmenjave znanja med strokovnjaki in mladimi,« pa je dejala veleposlanica Cipra Martha Mavrommatis, ki je poudarila pomen takšnih priložnosti za študente.

Predanost mladim talentom po vsem svetu

Annette Nijs, nekdanja državna sekretarka za izobraževanje na Nizozemskem, pa je ob tem poudarila:

»Huaweieva zaveza k spodbujanju študentov je izjemno pomembna in vredna občudovanja. Navsezadnje bo tehnologija še naprej ustvarjala temeljne spremembe v naših življenjih in načinu dela. Današnji študenti informacijsko-komunikacijskih tehnologij bodo v svojih karierah uporabljali tehnologijo kot katalizator sprememb v naših družbah.«

»Seeds for the Future kot vodilni Huaweiev program družbene odgovornosti ne ponazarja le korporativne odgovornosti, ampak tudi prikazuje predanost mladim talentom po vsem svetu. Program, zasnovan za oblikovanje naslednje generacije vodij v digitalni dobi, presega tehnična znanja. Spodbuja občutek globalne pripadnosti, spodbuja kulturno izmenjavo in podjetniški duh,« pa so besede, s katerimi je dogodek sklenil veleposlanik Moldavije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.