Podjetniški dan v Murski Soboti: Več delodajalcev kot iskalcev zaposlitve

M. S.
10.04.2024 16:08

Predstavila so se podjetja, ki aktivno iščejo mlade kadre, hkrati pa nudijo tudi počitniško delo in prakso.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Številna podjetja si v Sloveniji želijo v svoje vrste privabiti mlade. 
Foto: Foto Zauneker

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota je v sodelovanju s Pomursko gospodarsko zbornico v okviru projekta RightSkills4U in Višjo strokovno šolo Šolskega centra Novo mesto organizirala podjetniški dan za dijake in študente.

Na dogodku so se predstavila podjetja Elrad Electronics d.o.o., Medicop d.o.o., Arcont d.d., Murales d.d. Ljutomer, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Območna služba Murska Sobota, Megras d.o.o., Klima center Tratnjek d.o.o., Virs d.o.o., Avto center Andrejek d.o.o., Var d.o.o., Roto-Pavlinjek d.o.o., Daihen Varstroj d.d., Odelo Slovenija d.o.o., Farmtech d.o.o., Pomurske mlekarne d.d. in Varis Lendava d.o.o.. Kot so pojasnili organizatorji dogodka, je bil glavni namen podjetniškega dneva predstaviti možnosti poklicne poti dijakom ter jim omogočiti vpogled v ponudbo podjetij, mnoga namreč nudijo tudi počitniško delo in prakso. Predstavila so se predvsem tista podjetja, ki na trgu aktivno iščejo nove mlade kadre. Prav tako so podjetja na dogodku izpostavila izzive, s katerimi se danes srečujejo, denimo pri iskanju delovne sile, saj je trenutno več delodajalcev kot iskalcev zaposlitve. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta