Prodaja novih avtomobilov: V statistiki padec, pri trgovcih rast

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
22.02.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po zaslugi občutnega zmanjšanja tako imenovanih dnevnih registracij, torej registracij vozil, ki nato zapustijo Slovenijo, je slovenski avtomobilski trg celo zrasel.
Po zaslugi občutnega zmanjšanja tako imenovanih dnevnih registracij, torej registracij vozil, ki nato zapustijo Slovenijo, je slovenski avtomobilski trg celo zrasel.
Sašo Bizjak
Slovenski avtomobilski trg je v letu 2022 zabeležil 46.339 prvič registriranih novih osebnih avtomobilov, kar je najslabši rezultat v tem tisočletju. Še večji padec je doživel trg lahkih gospodarskih vozil, a uradna statistika Sekcije za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije vendarle ne odraža dejanskega stanja.

Po zaslugi občutnega zmanjšanja tako imenovanih dnevnih registracij, torej registracij vozil, ki nato zapustijo Slovenijo, je slovenski avtomobilski trg celo zrasel, več vozil kot v letu 2021 je torej ostalo doma. In še več bi jih, če ne bi bilo težav z dobavami, ki so še vedno posledica zlasti vojne v Ukrajini. Se pa stanje, kot pravijo poznavalci razmer, vendarle izboljšuje.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta