Razmišljate o novi zaposlitvi? Elon Musk vam ponuja priložnost v Tesli

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
08.05.2022 06:26

Proizvajalec električnih avtomobilov zaposluje in išče veliko število novih sodelavcev, tudi v Sloveniji se najde priložnost za delo pri njih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tesla nenehno išče veliko število novih sodelavcev.
Tovarna

"Vseeno je, od kod prihajate, kje ste se šolali ali s katero panogo se ukvarjate – če ste opravili izjemno delo, se nam pridružite, da skupaj premislimo o prihodnosti trajnostne energije in proizvodnje." Takole avtomobilski velikan, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo električnih vozil na svoji spletni strani z zaposlitvami nagovarja svoje bodoče kolege.

Rešite naslednjo generacijo inženirskih, proizvodnih in operativnih izzivov in si prizadevajte zagotoviti čisto energetsko prihodnost, še dodajajo pri Tesli, ki je nedavno odprla svojo novo gigatovarno v Nemčiji, kjer prav tako išče veliko število novih zaposlenih.

Tesla je pred mesecem in pol odprla novo gigatovarno v bližini Berlina.
EPA

Na najrazličnejših področjih ponuja Tesla priložnosti za delo, največ jih je v proizvodnji, kjer inženirji, proizvodni delavci in varnostni delavci izdelujejo vznemirljive električne avtomobile. Drugo pomembno področje za znamko je Cell eam, kjer si ekipa prizadeva rešiti izzive naslednje generacije baterij v teravatnem dosegu, tretje področje pa umetna inteligenca za razvoj avtopilota, ki zagotavlja avtonomno vožnjo, ta pa temelji na nekaterih najkompleksnejših sistemih odločanja na svetu.

Ne le v tujini, tudi v Sloveniji išče Tesla zaposlene, tako je med drugim razpisano delovno mesto v koprskem pristanišču in nekatera druga delovna mesta za opravljanje na daljavo, se pa ponudba delovnih mest nenehno spreminja, zato je priporočljivo spremljati spletno stran https://www.tesla.com/sl_si/careers, ki je v slovenskem jeziku, ponuja pa pregled nad delovnimi mesti v vseh državah. Če vas torej mika tudi tujina, bodisi bližnja bodisi daljna, je priložnosti veliko.

Pomembno področje razvoja v Tesli je avtonomna vožnja, ki temelji na nekaterih najkompleksnejših sistemih odločanja na svetu.
Wikipedia

Mladim pa Tesla ponuja tudi možnost opravljanja pripravništev, v sklopu katerih se spopadajo s prakrtičnimi projekti in izzivi oblikovanja ter znotraj tega presegajo običajnost ter premikajo meje. "Pričakujemo, da bodo pripravniki delo opravljali na enakem nivoju kot naši redno zaposleni - zato jih pogosto zaposlujemo," so zapisali v Tesli. "Praksa pri družbi Tesla je izjemna, saj vas tri mesece obravnavajo kot redno zaposlenega. Počutila sem se, da lahko sprožim spremembe," je dejala Kate, nekdanja pripravnica za računalniški vid za avtopilot, zdaj pa vodja izdelkov za umetno inteligenco. "Zaposleni družbe Tesla so preprosto kopica bistroumnežev, ki uživajo v delu na razburljivih izdelkih. Kot pripravnik se lahko v podjetju pogovorite s komer koli in z veseljem vam bo povedal, kaj dela in zakaj je to kul in zahtevno," pa pravi Jake, nekdanji pripravnik za tehniko testiranja, zdaj pa višji inženir za testiranja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta