To so finančne spodbude, ki jih za vaše podjetje prinaša pomlad

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
02.04.2022 06:00

Slovenski podjetniški sklad znova ponuja tri zanimive oblike spodbud, ki so v preteklosti pomagala do uspeha že številnim slovenskim podjetjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Forum 100% startup, Tehnološki park Ljubljana, razpis P2, razpis SK75, podjetniške spodbude, Slovenski podjetniški sklad (foto: Start:up Slovenija)
Start:up Slovenija

Če to pomlad potrebujete finančno spodbudo za svoj posel, vam Slovenski podjetniški sklad (SPS) ponuja 54.000 evrov nepovratnega denarja za razvoj produkta oziroma storitve, 75.000 evrov konvertibilnega posojila za hitrejši prodor na trgu ali pa do 600.000 evrov soinvesticije, če imate podjetje s potencialom hitre rasti in že ustvarjate prihodke.

Razpis P2, v okviru katerega mlada zagonska podjetja, ki šele razvijajo svoje produkte, prejmejo ne le 54.000 evrov nepovratnega denarja, pač pa tudi dragoceno mentorsko pomoč in možnost vključevanja v številne koristne programe podpore, tudi pospeševalniške programe. Enako velja tudi za podjetja, ki na trgu že ustvarjajo prihodke, si pa želijo hitrejšega prodora na trg in bodo poleg 75.000 evrov konvertibilnega posojila SK75 znala ceniti znanje, ki ga prejmejo od izkušenih mentorjev.

Če pa ste uspeli k investiciji v svoje podjetje že privabiti zasebnega investitorja, potem lahko v sklopu sheme SI-SK Slovenski podjetniški sklad privabite še k podvojitvi investicije, in sicer pod enakimi pogoji, ki veljajo tudi za zasebnega investitorja.

Če vas zanima, kako potekajo prijava, predselekcijski postopek Start:up Slovenija, kakšni so ocenjevalni kriteriji in kateri so kritični koraki, ki jih za pridobitev denarja preprosto morate narediti, se lahko udeležite enega od dogodkov, ki bodo v prihodnjih dneh potekali po Sloveniji in poleg zanimivih zgodb podjetnikov prisluhnete tudi vsem dragocenim informacijam za uspešno prijavo na katerega od razpisov.

Na dogodkih bodo posebno pozornost posvetili tudi tako imenovanim demo dnevom, ki potekajo pred komisijo in so najpomembnejši del predselekcijskih postopkov. Tam namreč podjetniki predstavijo svoje projekte, udeležba na demo dnevnih pa jim prinaša pomembne točke za kasnejši uspeh na razpisu.

Po dveh letih spletnih dogodkov se serija dogodkov prihodnji torek, 5. aprila, začenja s tradicionalnim Forumom 100% start:up, ki bo potekal v ljubljanskem Tehnološkem parku. Hkrati pa se začenja tudi tekmovanje Start:up Slovenija in možnost prijave v predselekcijska postopka za razpisa P2 in SK75. Rok za prijavo je sreda, 13. april.

Dogodki bodo poleg Ljubljane potekali še v Novem mestu (6. aprila ob 9. uri v Inkubatorju Podbreznik, Novi Gorici (6. aprila ob 14. uri v Primorskem tehnološkem parku), Velenju (7. aprila ob 12. uri v SAŠA inkubatorju) in v Mariboru (7. aprila, ob 16. uri v Tovarni podjemov). Več podrobnosti najdete tukaj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta