Trgovec The Body Shop bo na Otoku zaprl polovico prodajaln. Kaj pa v Sloveniji?

STA
20.02.2024 17:59

Po celoviti oceni poslovanja podjetja so se upravitelji, ki bdijo nad postopkom insolventnosti, odločili za zaprtje nerentabilnih prodajaln. Kaplja čez rob je bila slaba prodaja v božično-novoletnem času

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nadejajo se, da bodo ukrepi pomagali oživiti blagovno znamko, tako da bo ta znova dobičkonosna in dolgoročno konkurenčna.
EPA

Britanski kozmetični trgovec The Body Shop, ki je zaradi finančnih težav zašel v insolventni postopek, bo zaprl skoraj polovico od 198 trgovin v Združenem kraljestvu. V okviru obsežnega prestrukturiranja bo ukinil približno 270 delovnih mest, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.
Po celoviti oceni poslovanja podjetja so se upravitelji, ki bdijo nad postopkom, odločili za zaprtje nerentabilnih prodajaln. Že danes so zaprli sedem prodajaln na Otoku. Kot navaja dpa, se nadejajo, da bodo ukrepi pomagali oživiti blagovno znamko, tako da bo ta znova dobičkonosna in dolgoročno konkurenčna.

Že danes so zaprli sedem prodajaln na Otoku.
EPA


Evropski sklad Aurelius, ki je v lastništvo podjetja vstopil novembra lani, je insolventni postopke sprožil sredi februarja. Kaplja čez rob je bila slaba prodaja v božično-novoletnem času.
The Body Shop ima trgovini tudi v Sloveniji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta