Virtualni inkubator kot stičišče vseh, ki jih skrbi za situacijo mladih na Koroškem

N.S.
28.06.2023 10:44

Ekipa KOR-NET je približno na polovici projekta zaključila z eno od glavnih pridobitev za koroško mladino. Javnosti so predstavili spletno platformo, ki so jo poimenovali Virtualni mladinski inkubator Koroške.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kor-net

Platformo si zamislili kot vir informacij za mlade, pa tudi kot virtualno stičišče vseh, ki jih skrbi za situacijo mladih na Koroškem in ki želijo s prepletom svojih praktičnih izkušenj in poklicnih znanj mladim olajšati pot v odraslost. Končni namen inkubatorja in projekta kot celote je oblikovanje takšnih pogojev za življenje in delo mladih, ki bi te motivirali za nadaljnje življenje v domači regiji ter aktivno udejstvovanje v svoji skupnosti, na podeželju ali v mestu. "Šele skozi intenzivno delo na projektu in 10-urne "brainstorminge" smo ugotovili, kako oɓširnega projekta se lotevamo. Vsebine so se kopičile, a smo jih uspeli skozi skrbno redakcijo, pa tudi skozi pogovore z mladimi v okviru različnih projektnih aktivnosti, urediti in skrčiti na najpomembnejše. Upamo predvsem, da bodo z rezultatom, stran bomo v prihodnje seveda še dopolnjevali in nadgrajevali, zadovoljni osrednji uporabniki, torej mladi." je ob tem povedala Doris Brajnik iz Koroškega mladinskega kulturnega centra Kompleks. 

Svojevrsten priročnik za odraščanje

V luči snovanja inkubatorja so najprej začeli s temeljitim razmislekom o vsebinah, ki bi bile koristne za koroško mladino med 15. in 29. letom starosti. Zadali so si, da ji v karseda privlačni obliki podajo zlasti tiste informacije, ki jim bodo v oporo pri prehajanju skozi različna obdobja odraščanja. Glavnina stalnih vsebin na strani je torej v resnici svojevrsten spletni priročnik za odraščanje, v katerem lahko mladi iščejo odgovore na različna vprašanja, tako glede praktičnih življenjskih zadev kot glede problematik, specifičnih za dijaško in študentsko obdobje življenja ter prehod v delovno aktivnost.

Kor-net

Struktura strani obsega šest poglavij. Ta se med seboj prepletajo in so strukturirana tako, da bi mlade kar najbolje podprla od dijaških let skozi študentska leta in vse do samostojnosti. Da bi poleg uspešnega soočanja s šolskimi obveznostmi in postopnega prevzemanja odgovornosti za svoje življenje mlade spodbudili k civilnodružbenemu angažmaju, so dodali še informacije za lažje aktiviranje in večjo participacijo. Posebno poglavje so frendi v stiski. Obsega vsebine ter najpomembnejše kontakte podpornega okolja za mlade na področju mentalnega zdravja in drugih oblik stisk, ki jih mladim povzroča življenje v moderni družbi. Na koncu so predvideli še poglavje kaj dogaja, kjer bo moč najti informacije o aktualnih dogodkih, razpisih, (neformalnih) izobraževanjih, mednarodnih izmenjavah za mlade ...

Kor-net
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta