Zdaj lahko sooblikujete prihodnost mestnega kolesarjenja in ste za to še nagrajeni

M. S.
12.05.2022 15:20

Obeta se edinstveno mednarodno tekmovanje inovativnih idej v urbanem kolesarjenju Ljubljana Smart Pedal Pitch 2022, namenjeno iskanju inovacij za boljša mesta, boljše kolesarske ekosisteme in kolesarsko tehnologijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmagovalec si bo prislužil nagrado v vrednosti 17.000 evrov (bruto) in bo imel možnost svojo idejo tudi implementirati v realnem okolju ljubljanskih ulic.
Sašo Bizjak

Mesto Ljubljana kot nekdanja Zelena prestolnica Evrope in letošnja Najboljša Evropska destinacija, sicer tudi priljubljeno tehnološko in startup okolje, išče uporabne kolesarske inovacije, ki bodo oblikovale prihodnost mestnega kolesarjenja in ustvarile bolj zdravo, trajnostno in ekonomsko-dinamično mestno življenje.

Tehnološki park Ljubljana zato v okviru vodilne svetovne kolesarske konference Velo-City 2022, ki jo letos gosti mesto Ljubljana, organizira tekmovanje inovativnih idej v urbanem kolesarjenju - Ljubljana Smart Pedal Pitch 2022. Gre za edinstveno mednarodno tekmovanje, namenjeno iskanju inovacij za boljša mesta, boljše kolesarske ekosisteme in kolesarsko tehnologijo.

Tekmovanje je namenjeno posameznikom, skupinam, startupom ali uveljavljenim podjetjem, ki imate odlično idejo za nadgradnjo mestnega kolesarskega ekosistema in bi želeli osvojiti privlačno nagrado. Najboljših deset bo imelo priložnost svojo idejo predstaviti sodnikom in lokalni ter globalni javnosti na glavnem odru finalnega dogodka konference Velo-City 2022 v Ljubljani, 15. in 16. junija.

Tri finaliste čakajo lepe nagrade, pri čemer zmagovalec prejme 10.000 evrov denarne nagrade, billboard oglasni prostor v vrednosti 5000 evrov in šest mesecev podpore za implementacijo oziroma testiranje vaše rešitve v Ljubljani. Drugouvrščeni prejme 2000 evrov denarne nagrade, tretjeuvrščeni pa 1000 evrov. Vsi trije finalisti pa dobijo tudi možnost dela v coworking prostorih v Tehnološkem parku Ljubljana v vrednosti 1000 evrov in vstopnice za Velo-City konferenco v vrednosti 1000 evrov.

Razpisana področja, na katerih lahko razvijate svoje ideje so:

  • Rešitve za kolesarske skupnosti (Community-engagement solutions)
  • Tehnološke rešitve prihodnosti ('Future-tech' solutions)
  • Rešitve vključevanja različnih skupin (Inclusiveness solutions)
  • Urbane in infrastrukturne rešitve (Urban & Infrastructure solutions)
  • Ostala področja - turizem, politika, zeleno, krožno (Tourism, policy, green, circular)
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta