Dobri obeti za Repa, Dedića, Petroviča in nogometno druščino v Avstriji

sta, šr
11.05.2020 16:39

Avstrijski minister za šport Werner Kogler je danes na Dunaju izrazil prepričanje, da se bo avstrijska nogometna liga po premoru zaradi koronavirusne pandemije nadaljevala "konec maja, v začetku junija". Kot je znano, bodo ekipno vadbo dovolili od 15. maja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rajko Rep je eden od treh Slovencev v prvi avstrijski ligi. 
Igor Napast

Kot je danes novinarjem dejal 58-letni Werner Kogler, glede nadaljevanja nogometnega prvenstva zelo dobro kaže. Kogler je bil ves čas zelo dejaven pri pogovorih med ministrstvom za zdravje, avstrijsko bundesligo in nogometno zvezo. Predvideva, da bodo še ta teden našli rešitev: "Bržkone že do srede. Nato bo moralo vodstvo bundeslige določiti urnik tekmovanja," je povedal Werner Kogler.
Liga naj bi se nadaljevala po dveh tednih ekipnih treningov. Prva tekma na urniku naj bi bila odpovedan finale avstrijskega pokala med branilcem naslova Salzburgom in drugoligaškim klubom Austria Lustenau. V avstrijskem državnem prvenstvu, v katerem od Slovencev v prvih ekipah igrajo Dejan Petrovič pri dunajskem Rapidu, Rajko Rep pri Hartbergu in Zlatko Dedić pri Tirolu, je ostalo še deset krogov v ligi za prvaka in za obstanek, ter tri tekme v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta