(FOTO) Časovni trak vijoličaste kariere Oliverja Bogatinova

Uroš Gramc
25.02.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

9. junij 2019: Oliver Bogatinov je dva tedna po slovesu od trenerskega stolčka pri Aluminiju sprejel novo službo - v NK Maribor je postal strokovni vodja nogometne šole.

8. marec 2020: "Kar zadeva mene, Oliver Bogatinov ni kandidat, ker ne bi rad mešal mladinskega nogometa s članskim. Bo pa o tem odločalo vodstvo kluba," je dan po odstopu Darka Milaniča z mesta trenerja članskega moštva dejal športni direktor Zlatko Zahovič.

11. marec 2020: Bogatinov se po odločitvi upravnega odbora priključu začasnemu strokovnemu štabu.

27. marec 2020: "V prihodnje nič več ne bo enako, kot je bilo. Ne glede na razmere pa bomo ohranjali zdravo mero ambicioznosti," je zagotovil Bogatinov, ko je nasledil Zahoviča na mestu športnega direktorja in ne Milaniča kot trenerja, kar je bilo bolj v skladu s pričakovanji.

20. april 2020: Bogatinov pove, da so zaradi epidemije znižali plače nogometašem: "Mi skupaj eno smo - ne samo v besedah, ampak tudi v dejanjih." A doda, da dogovora niso dosegli z vsemi.

23. april 2020: Novega trenerja je športni direktor našel v Sergeju Jakiroviću, 43-letniku iz Mostarja, ki se je uveljavil v hrvaški ligi, Veliko Gorico je popeljal do petega mesta, kot igralec pa je tri leta nosil dres Korotana.

Robert Balen

15. junij 2020: Vratar Ažbe Jug je bil prva poletna okrepitev, sledila sta Ilija Martinović in Jan Repas, Jan Mlakar se je vrnil na posojo iz Brightona. Odšli so Martin Kramarić, Nardin Mulahusejnović, Aleksander Rajčević, Luka Zahović.

26. junij 2020: Športnik direktor je izjavo svojega predhodnika Zlatka Zahoviča - da ima Maribor avtocesto do naslova - označil za nespoštljivo in provokativno: "Če se s četrtega mesta ne dvigne, je po tej izjavi to neuspeh, če postane prvak, pa je bilo tako ali tako napovedano."

22. julij 2020: Maribor je sezono končal uspešno, z zmago s 4:1 v Kidričevem, a je v prvi ligi končal na drugem mestu za Celjem. Od naslova ga je oddaljil poraz proti Olimpiji v 30. krogu, odrezala sta ga ničli proti Taboru in Celju.

30. avgust 2020: Jakiroviću je stolček spodnesel najhujši poraz vijoličastih v evropskih pokalih s severnoirskimi amaterji iz moštva Coleraine. Štiri dni kasneje je Bogatinov v Ljudski vrt pripeljal Maura Camoranesija, ki ga je "ukradel" Taboru.

Andrej Petelinšek

29. oktober 2020: Maribor po porazu proti Muri pade na četrto mesto DP, a se s serijo petih zmag vrne na vrh, od koder ga ne sklati niti decembrski poraz na večnem derbiju. Jesenski del sezone zaključi na vrhu.

19. januar 2021: Tik pred vkrcanjem na letalo za Turčijo si je Bogatinov omislil pomočnika, na zimske priprave je odpotoval tudi Marko Šuler.

25. januar 2021: Koronavirus močno zareže v priprave v Beleku, zaradi okužb v strokovnem štabe Bogatinov spet opravlja delo trenerja.

Gregor Wernig

20. februar 2021: Vijoličasti še četrtič zapored v prvenstvu ne zmagajo, tretjič v tem koledarskem letu.

24. februar 2022: Upravni odbor NK Maribor je odstavil Bogatinova in celoten strokovni štab trenerja Maura Camoranesija. Na mesto športnega direktora je postavil Šulerja, Saša Gajser je začasno prevzel trenersko vlogo.

Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta