(FOTO) Kriza Maribora se nadaljuje, Celje s polnim izkupičkom iz Ljudskega vrta

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
20.02.2021 19:12
Filip Dangubić je z edinim golom odločil štajerski derbi v 22. krogu prve lige
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Štajerski derbi so dobili grofi
Sašo Bizjak

Vsaj ena želja se je izpolnila Mauru Camoranesiju, trenerju Maribora, na štajerskem derbiju v 22. krogu prve lige. Njegova ekipa tokrat ni "začela" tekme z zaostankom 0:1, kot se ji je zgodilo na uvodnih spomladanskih dvobojih proti Domžalam in Bravu. A to ji ni prav dosti pomagalo. S takim rezultatom je tekmo končala. Celje je iz Ljudskega vrta odneslo zmago, z velikim skalpom pozdravilo krizo, ki mu je v popotnico za današnji dvoboj naložila tri zaporedne poraze.

Na igrišču sta bila najuspešnejši klub v samostojni državi in aktualni prvak, na klopi nekdanja asa z mednarodne scene – Mauro Camoranesi je ostal zvest svoji tradiciji, mirno je spremljal tekmo, Jiri Jarošik, ki je lovil prve točke po prihodu v Celje, pa je v nekakšnem angleško-češkem esperantu glasno usmerjal svoje varovance -, a tekma je ponudila bolj malo blišča. Vsaj v prvem polčasu. 

Maribor se je sicer hitro prebližal golu, po prodoru in podaji Aljoše Matka je z dobrega položaja poskusil Žan Kolmanič, žogo pa je pred golovo črto z glavo odbil kapetan grofov Josip Ćalušić. Dvakrat je bil (relativno) blizu še Jan Mlakar. Njegov strel z glavo je Matjaž Rozman, vratar Celja, brez težav ukrotil. Ko je napadalec v zadnji minuti prvega dela po prestreženi žogi potegnil do roba kazenskega prostora, pa poveljniku gostujoče obrambe ni bilo treba posredovati, Mlakar je udaril mimo gola.

Sašo Bizjak

Ni dosti manjkalo, da bi vijoličasti kar sami poskrbeli za vodstvo štajerskih rivalov. Luka Uskoković, ki je prvič v sezoni dobil priložnost v prvi enajsterici, je proti golu preusmeril predložek Advana Kadušića, a je žoga na njegovo srečo končala v kotu. Ko je z obrata z razdalje tresnil Jakob Novak, pa je vratar Maribora Ažbe Jug žogo ukrotil.  

Bolj kot izdelane akcije je prvi štajerski derbi v letu 2021 zaznamovala nesreča Blaža Vrhovca. Vezist Maribora je po trčenju z Novakom nezavesten obležal na igrišču. Zdravniška služba ga je odpeljala v garderobo, zanj se je tekma v 15. minuti končala. Zamenjal ga je Ilija Martinović in tako v obrambi prvič zaigral v paru s črnogorskim rojakom, Uskokovićem.

Blaž Vrhovec je nezavesten obležal na igrišču.
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

So pa svojo priložnost izkoristili Celjani. Jan Repas je preusmeril podajo Luke Kerina, rezervist Filip Dangubić pa je pobegnil vijoličasti obrambi in z bližine spravil žogo za hrbet Juga. Napadalec z Reke se je podpisal pod prvi gol grofov v spomladanskem delu prvenstva. S hitrim odgovorom je poskusil še en rezervist, Andrej Kotnik, udaril je z razdalje, a Rozmana ni premagal. Vajo je Primorec ponovil še v sodniškem podaljšku, ob drugem projektilu se je moral vratar precej bolj potruditi, je pa zaklenil svojo mrežo.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta