(FOTO) Trening Mure: Na stadionu kot pred začetkom izmene v tovarni

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
11.05.2020 19:56

Nad omejitvami se ne pritožujejo, igralci Mure spet uživajo na igrišču na Fazaneriji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Potrpežljivo so počakali v vrsti pred vhodom, poiskali svoje ime na seznamu, se obkljukali in si pred odhodom na delo še razkužili roke. Vse skupaj je močno spominjalo na prizore pred začetkom izmene v kakšni tovarni, a na delo so se odpravljali nogometaši. "Vsaki situaciji se poskušamo čim bolje prilagoditi. Tako pač mora biti, s tem se ne obremenjujemo," si z nenavadno proceduro pred začetkom vadbe ni belil glave napadalec Mure Amadej Maroša. Od petka se črno-beli spet družijo na Fazaneriji.
Možje v maskah, okrašenih s prepoznavnimi simboli prekmurskega nogometnega ponosa, so prihajali, igrišči pa sta že bili pripravljeni. Postanka v garderobi si niso smeli privoščiti, kar v polni bojni opremi so korakali že na igrišču. Poseben čas pač zahteva posebne ukrepe. Prvi treningi po razglasitvi epidemije so tudi v Murski Soboti močno prilagojeni, a po skoraj dvomesečnem premoru se je tarnanje ob omejitvah umaknilo iskrenemu veselju. "Smo športniki in živimo od tega. Šport se vrača v svoje tirnice. Veseli smo, da se lahko vsaj v manjših skupinah spet zberemo. Je pa veliko logistike. Potrebujemo velik prostor, dovolj razdalje, da lahko sledimo vsem priporočilom," se je namuznil trener Ante Šimundža. Nogometaše je razdelil v štiri skupine, dve sta vadili na glavnem igrišču, dve na pomožnem, kjer je vse skupaj nadzoroval pomočnik trenerja Damjan Gajser.

Levičar ima težave z desnico

Andrej Petelinsek

Zdravstveni karton se je popravil

Mariborčan na murskosoboški klopi ima načrt, kako ob omejitvah čim bolje izpiliti formo. "Več pogovora! Ob upoštevanju navodil je ključno, da delo v manjših skupinah čim bolj približamo ekipnim treningom. Zato igralcev nimamo vedno v istih skupinah," je dejal Šimundža. Med koronadobo se je zdravstveni karton v začetku pomladi zdesetkane ekipe precej popravil. Matko Obradović se je sicer izognil pogovorom z novinarji, je pa pridno vadil z vratarji, na igrišču sta bila tudi Marin Karamarko in kapetan Alen Kozar.

Spet skupaj, a dovolj narazen, da je varno.
Andrej Petelinšek

Brez dvanajstega igralca

Peto mesto na lestvici je dovolj za upe, da bo tudi v prihajajočem poletju Fazanerija prizorišče evropskih tekem. Če se skok proti najvišjim mestom v prvenstvu ne posreči, pot v kvalifikacije za evropsko ligo omogoča pokal Slovenije, kjer Muro v polfinalu čaka Aluminij. "Treniramo, kot da se bo zelo hitro vse začelo," je Maroša povzel željo cele ekipe. Vsaj do junija bodo morali počakati na prve tekme.

Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta