(FOTO) Večerna čistka prinesla učinek: Maribor prekinil urok Sežane

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
24.02.2021 15:27
Vijoličasti po slovesu trenerja in športnega direktorja do zmage s 4:0 proti Taboru
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor se je dokopal do prve zmage v letu 2021.
Igor Napast

Seznam potnikov se je skoraj v zadnjem trenutku skrčil, brez Maura Camoranesija, njegovih južnoameriških pomočnikov in brez zdaj že nekdanjega športnega direktorja Oliverja Bogatinova so se nogometaši Maribora odpravili v Sežano. Večerna seansa v Ljudskem vrtu, po kateri se je moral posloviti zaradi slabega štarta v spomladanski del sezone najbolj izpostavljen dvojec, je pomagala.

Da se je na klopi pojavil trener v srajci in kravati, ni bila edina novost štajerskih gostovanj na (zakletem) Krasu. Kar ni uspelo Darku Milaniču, Sergeju Jakiroviću in Camoranesiju, je Saši Gajserju. Začasni trener vijoličastih, ki mu je na klopi pomagal novi športni direktor Marko Šuler, je Maribor odpeljal do zmage, prekinil črn niz na stadionu Rajka Štolfe in poskrbel za prvi poln izkupiček 15-kratnih prvakov v letu 2021. In to do kakšne zmage. Z 0:4 je padel Tabor.

V sistem iz nekih drugih, precej bolj rožnatih časov je dvojec Šuler-Gajser razporedil nogometaše. S postavitvijo 4-4-2 se je lotil prej neosvojljive trdnjave, v napadu pa stavil na izkušnje, začel z Rokom Kronavetrom in Marcosom Tavaresom. Izplačalo se je. Prvi priložnosti na tekmi sta sicer ostali neizkoriščeni, Tavares ni mogel mimo vratarja Tabora Jana Koprivca, je pa uspelo Gregorju Bajdetu. Krilni napadalec se je v kazenskem prostoru dokopal do žoge po podaji Jana Repasa in jo med Koprivčevimi nogami usmeril v mrežo. Litijan je poskrbel za sploh prvo vodstvo vijoličastih v letu 2021.

Marko Šuler se je usedel k Saši Gajserju.
Igor Napast

Če so gostitelji, ki so tudi pogrešali trenerja – Igor Božič je bil odsoten zaradi bolezni -, do konca prvega polčasa še lahko vsaj upali na kakšno točko, je bilo v drugem vsega konec. Vstop Jana Mlakarja je dokončno prevesil tehtnico na štajersko stran. Napadalec, ki ga je v Ljudski vrt posodil angleški Brighton, je v gol spremenil že svojo prvo akcijo na tekmi, pobegnil obrambi in v neposrednem dvoboju suvereno premagal še vratarja.

Jan Mlakar je že svojo prvo akcijo spremenil v gol.
Igor Napast

Po 59. minuti je bil Mlakar natančen še v 63. Alexandru Cretu ga je zaposlil z dolgo podajo, 22 letnik pa je z lobom z leve strani matiral Koprivca. Z vodstvom 3:0 je bila zmaga potrjena, oplemenitil pa jo je Jan Repas. Vezist je v 75. minuti pričakal odbitek in brez obotavljanja sprožil z razdalje. Evrogol je presenetil peščico navijačev, ki so na ograji ob železniških tirih kukali na igrišče, in klubsko osebje na tribuni. Z zamikom so reagirali na zadetek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta