(INFOGRAFIKA) Pred odločilno bitko Maribora in Mure evforije ni treba miriti

Blaž Vrhovec se zaveda, da je sezona brez naslova za Maribor neuspeh, Luka Bobičanec pa je zadovoljen, da je Mura že izpolnila svoj cilj
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Fazaneriji sta za to sezono že opravila, zdaj rivala čaka še končni dvoboj v Ljudskem vrtu.
Sašo Bizjak

Dva igralca, enak cilj. "Pred tako tekmo je maksimalen fokus. Gremo naredit to, za kar smo delali celo sezono," je pred nocojšnjim finalom sezone v prvi ligi napovedal vezist nogometašev Maribora Blaž Vrhovec. "Ker smo športniki, hočemo biti prvi, in zakaj ne bi zagrabili priložnosti, ki se ponuja," pa pred dvobojem v Ljudskem vrtu razmišlja z naskokom prvi strelec Mure v tej sezoni Luka Bobičanec.

Kalkulacije ne prinesejo nič dobrega

Če bi Muro do zgodovinskega uspeha odpeljal le en scenarij, zmaga v Ljudskem vrtu, sta za Maribor v igri dva. Ne le z zmago, tudi z remijem bi si vijoličasti pripeli 16. zvezdico slovenskih prvakov. "V glavah moramo imeti to, da moramo zmagati. S tem bi tudi v neposrednem dvoboju potrdili, da smo boljši. Če bomo tako pristopili k tekmi, bo veliko boljše, kot da bi karkoli kalkulirali. To še ni nikomur prineslo nič dobrega," opozarja Vrhovec. Tudi zato v sredo na avtobusu, ki jih je peljal iz Kopra, Štajerci niso bučno proslavljali zmage Tabora v Stožicah, ki je iz bitke za naslov izločila Olimpijo. "Nekega pretiranega veselja še ni bilo. Ni še konec. Treba je ohraniti fokus."

V majhnih stvareh bodo vijoličasti iskali samozavest, napoveduje Blaž Vrhovec.
Sašo Bizjak

Izpolnjen cilj pred tekmo kariere

Prvi naslov pa bodo lovili muraši. Ko je Luka Bobičanec poleti leta 2017 prišel na Fazanerijo iz hrvaškega nižjeligaša Polet Sveti Martin na Muri, si verjetno ni mislil, da bo čez manj kot štiri leta v zadnjem krogu prve slovenske nogometne lige skušal kot eden od osrednjih igralcev ekipe osvojiti naslov. "Sem pa optimist in vedno želim napredovati," je odvrnil novinarjem dan pred velikim obračunom in priznal, da bo zanj tekma kariere, zmaga pa bi bila velika nagrada zanj in za celotno Muro.

Deset golov je v tej sezoni v prvi ligi dosegel Luka Bobičanec. 
Andrej Petelinšek

"Morda imamo prednost, ker smo že dosegli cilj, Mariboru pa je imperativ biti prvak, morda pa tudi ne. Neobremenjeno gremo v tekmo," je prepričan napadalni vezist, ki je proti Domžalam dosegel deseti prvenstveni gol. Hrvaški nogometaš poudarja, da je bil za muraše večji pritisk minula tekma, ko se je odločalo o uvrstitvi v Evropo. Z zmago s 3:0 so Prekmurci dosegli svoj cilj.

V Ljudskem vrtu Mura ne bo šla na glavo, napoveduje 27-letnik, priložnosti za zmagoviti gol pa bo dovolj. "Trenerju ni treba miriti evforije v teh dneh. Smo izkušena ekipa, vemo sami pri sebi, kaj je treba storiti. So se pa pogovori v slačilnici v zadnjih dneh spremenili, saj smo se po doseženem cilju že začeli pogovarjati, zakaj ne bi vzeli še tega, kar se nam ponuja na tekmi v zadnjem krogu lige," razkriva Bobičanec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta