Kevin Kampl po porazu proti Rangersom ostal brez finala evropske lige

STA, M.R.
05.05.2022 23:06

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl ne bo igral v finalu evropske lige, potem ko je s svojim Leipzigom na povratni polfinalni tekmi v Glasgowu izgubil proti Rangers z 1:3.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kevin Kampl in Borna Barišić 
Reuters

Prvo tekmo so Nemci dobili z 1:0. V finalu, ki bo 18. maja v Sevilli, se bodo Škoti merili z Eintrachtom Frankfurtom, ki je izločil West Ham. Škoti, zmagovalci že zdavnaj pokojnega pokala pokalnih zmagovalcev v sezoni 1971/72, nazadnje pa v evropskem vrhu v sezoni 2007/08, ko so igrali finale pokala Uefa, so na polnem in glasnem Ibroxu zaostanek s prve tekme hitro izničili, ko je iz bližine zadel James Tavernier v 19. minuti, za bočnega branilca je bil to že sedmi gol, s katerim je prvi strelec tekmovanja.

Le pet minut pozneje pa so prišli do drugega zadetka, ko je s 17 metrov z natančnim nizkim strelom gol dosegel še Glen Kamara. Dotlej nebogljeni Leipzig, pri katerem je Kevin Kampl začel v prvi postavi, je imel malce pozneje še srečo, da je Joe Aribo povsem sam pred golom zgrešil žogo.

Angelino, Dani Olmo in Kevin Kampl
Reuters

Tudi v drugem polčasu so domači preprečevali gostom, polfinalistom lige prvakov iz sezone 2019/20, nevarnejše akcije, je pa v 70. minuti domači vratar obranil nevaren strel Konradu Laimerju. Že v naslednji minuti pa je udaril Christopher Nkunku, ki je iz bližine skupni izid izenačil. V 81. minuti pa je domače občinstvo spet slavilo, ko je odbito žogo v mrežo pospravil John Lundstram za senzacionalno napredovanje škotske zasedbe.

Eintracht Frankfurt, zmagovalec pokala Uefa 1979/80, je proti West Hamu, zmagovalec pokala pokalnih zmagovalcev 1964/65, v gosteh zmagal z 2:1, tokrat pa slavil z 1:0. Londončani so od 17. minute igrali brez izključenega branilca Aarona Creswella, Nemci pa so številčno prednost hitro unovčili in v 26. minuti povedli z golom Rafaela Borreja. V nadaljevanju so ob skoraj dvotretjinski posesti žoge uspešno držali prednost vse do konca.

Od Slovencev je nazadnje v finalu evropske lige igral Samir Handanović, ki je z Interjem v sezoni 2019/20 izgubil proti Sevilli z 2:3, to pa je bil tudi zadnji finale katerega od slovenskih nogometašev v evropskih tekmovanjih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta