Marko Šuler: Nekatere govorice so smešne

05.10.2021 20:24
Športni direktor Maribora opravlja pogovore za svoj drugi izbor trenerja vijoličastih
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Šuler se pogovarja s kandidati za novega trenerja, a njihova imena niso znana. 
Tadej Regent

Po sobotnem derbiju je Radovan Karanović, začasni trener Maribora, dejal, da bo do nadaljnjega treniral vijoličaste. Do danes, ko smo na kratko govorili s športnim direktorjem Markom Šulerjem, se to ni spremenilo, čeprav so se v različnih medijih pojavile mnoge spekulacije, kdo bi lahko zasedel vroči stolček, na katerem so se v zadnjem letu in pol, od odhoda Darka Milaniča, zamenjali trije glavni trenerji (Sergej Jakorović, Mauro Camoranesi in Simon Rožman) in dva začasna (Saša Gajser in Karanović).

Marko Šuler izbira svojega drugega trenerja, prav toliko jih je pred slovesom od vijoličastih lahko njegov predhodnik Oliver Bogatinov. "Pogovori z morebitnimi trenerji potekajo. Trenutno ne morem reči ali potrditi nič drugega," nam je dejal Korošec. Ob naštevanju imen strokovnjakov, ki se pojavljajo v medijih, predvsem z območja nekdanje skupne države, pa je navrgel: "Nekatere govorice so smešne, prvič slišim za njih." Na vprašanje, ali lahko imenovanje novega trenerja vijoličastih pričakujemo še ta teden, pa je športni direktor vijoličastih odgovoril: "Verjetno novi trener ta teden še ne bo znan."

Po sobotnem derbiju je Radovan Karanović, začasni trener Maribora, dejal, da bo do nadaljnjega treniral vijoličaste.
Andrej Petelinsek

Portal Nogomania je poročal, da je resen kandidat za mesto trenerja 15-kratnih državnih prvakov Dragan Jović. Omenjalo se je tudi nekdanjega trenerja Dinama Marka Cvitanovića pa nekdanjega trenerja Hajduka Damirja Burića, Zvonimirja Solda, celo Krunoslava Jurčića, ki bi ga na Mladinski 29 želi znova videti veliko navijačev Maribora, a menda bi Hrvat trenersko kariero rad nadaljeval v arabskem svetu.

Ekipa piše, da je seznam trenerjev, ki so bili ponujeni Šulerju, dolg skoraj 50 imen, večinoma gre za tuje strokovnjake. Pri edinem slovenskem športnem časniku so med temi imeni izpostavili legendo Partizana Zorana Mirkovića, ki nima veliko trenerskih izkušenj, a ima za seboj zavidljivo kariero nogometaša. Igral je za Rad, Partizan, Atalanto, Juventus in Fenerbahče. Po koncu kariere pri črno-belih je bil podpredsednik beograjskega velikana, nato vodil srbska nižjeligaša Teleoptik in Sindjelic, bil je pomočnik selektorja Črne gore, med avgustom 2018 in marcem 2019 pa je na 29 tekmah kot glavni trener vodil Partizan. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta