Nazaj na igrišče: Pri Olimpiji mirno, v Mariboru burno

10.09.2021 07:01
Med prvoligaši so reprezentančni premor zaznamovale kadrovske spremembe, nadaljevanje prekinjene tekme na Fazaneriji, gostovanje sežanskega Tabora v Nigeriji in pestro dogajanje v pisarnah Ljudskega vrta.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kidričevo - nogomet NK Aluminij in Nk Maribor - Martin Milec (foto: Saso Bizjak)
Saso Bizjak

Osmi krog nogometnega državnega prvenstva bosta v soboto začela Celje in Domžale. Grofi so se med reprezentančnim premorom za pet dni odpravili na priprave na Roglo, kjer se jim je pridružil tudi novinec Terry Lartey Sanniez. Desni bočni branilec je nekdanji član mladinskih selekcij Ajaxa. Ob koncu prestopnega roka sta se s klubom razšla Jure Matjašič in Stjepan Vego. Od Domžal se je dokončno poslovil Dario Kolobarić, kariero bo nadaljeval v Belorusiji pri Šahtarju iz Soligarska, kjer igra tudi Đorđe Ivanović, nekdanji član Olimpije. Za Kolobarića so Belorusi plačali odškodnino, z rumeno družino pa se je sporazumno razšel estonski reprezentant Mattias Käit. Domžalčani so napadalne vrste v minulih dneh okrepili z Dejanom Georgijevičem, Alenom Juriljem in Jovanom Zahovičem, zadnji dan prestopnega roka sta kot posojena nogometaša ob Kamniško Bistrico prišla Nigerijca Ugwueze Chinemerem Collins in Elijah Chukwu Chikwado. Med pozitivnimi obveznostmi Domžalčanov v minulih dneh je bila udeležba na poslovilni tekmi nekdanjega napadalca rumenih Ivana Firerja v Rogatcu.

V derbiju kroga se bosta v soboto na Fazaneriji pomerila Mura in Olimpija. Prekmurci so zadnji dan prestopnega roka z Obale v Prekmurje zvabili Nardina Mulahusejnovića, prvega strelca prejšnje sezone. Mursko Soboto pa je zapustil David Đurak, ki se v črno-belem ni naigral. Po drugi zmagi v prvenstvu v nadaljevanju prekinjene tekme z Radomljami so se aktualni prvaki povzpeli na peto mesto. Presenetljivo mirno je bilo v minulih dneh pri Olimpiji.

Bravo bo niz sedmih tekem brez poraza skušal nadaljevati proti Taboru. Obramba Ljubljančanov je zadnji dan prestopnega roka ostala brez pomembnega člana ekipe, na posojo na Portugalsko je k prvoligašu Pacos de Ferreiri odšel vratar Igor Vekić. Za svojevrstno popestritev reprezentančnega premora pa so poskrbeli Kraševci, ki so se na prijateljsko tekmo odpravili kar na drugo celino. V nigerijskem mestu Ibadan so se pomerili z ekipo Shooting Stars in izgubili z 0:4. Po dogovoru z Mariborom pa je na posojo do konca sezone v Sežano odšel 23-letni bočni branilec Ignacio Guerrico. Sinoči so v Sežani poskrbeli tudi za prvo trenersko menjavo v prvi ligi. Igorja Božiča je zamenjal Dušan Kosič, ki je nazadnje vodil Celje in postal državni prvak. 

Radomlje, ki so svoje navijače pred tedni pozvale, da naj prispevajo v poseben sklad za okrepitev, so ta teden predstavile novo moč v napadu, 27-letnega napadalca Gedeona Guzino. Novo moč v napadu imajo po odhodu Mulahusejnovića, ki je proti Radomljam na prvi tekmi za Muro dosegel gol in zaigral za dve ekipi v enem krogu, tudi Koprčani. Rumeno-moder dres bo odslej nosil Bede Amarachi Osuji, nekdanji napadalec Gorice, ki je bil še pred dnevi na preizkušnji pri Mariboru. Vodilno moštvo lige Koper je na prijateljski tekmi z Rijeko na Rujevici izgubilo z 0:3.

Osmi krog bosta v nedeljo zaključila Aluminij in Maribor. Kidričani v prvenstvu še niso slavili, so pa zato na pripravljalni tekmi premagali Domžale. V Ljudskem vrtu je bilo pestro tudi med reprezentančnim premorom. Deseta krvodajalska akcija vijoličastih je bila rekordna, medtem pa se je klub razšel z najtesnejšim sodelavcem glavnega trenerja Simona Rožmana Alešem Kačičnikom, a tega uradno na Mladinski 29 še niso potrdili. Rožman naj bi prav danes uradno dobil novega sodelavca. V Zagrebu so proti Lokomotivi na pripravljalni tekmi Mariborčani izgubili z 0:3, prve minute z ekipo sta na igrišču odigrala tudi zadnja novinca Ognjen Mudrinski in Malik Sellouki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta