Pestro dogajanje v Ljudskem vrtu: Simon Rožman ostal brez pomočnika

Miha Dajčman
08.09.2021 09:05
Po manj kot pol leta dela v Mariboru s 15-kratnimi prvaki ne bo več sodeloval Aleš Kačičnik, nekdanji nogometaš vijoličastih, ki je bil zadnja leta najtesnejši sodelavec Simona Rožmana.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Kačičnik (v sredini) ne bo več pomočnik Simona Rožmana. Aleš Mertelj ostaja ob Simonu Rožmanu.
 
Andrej Petelinšek

V jutranjih urah smo izvedeli, da Aleš Kačičnik ne bo več pomočnik trenerja Maribora Simona Rožmana. Dvojec je v preteklosti sodeloval že v Domžalah in na Reki, 38-letni Rožman pa je devet let starejšega tesnega sodelavca želel ob sebi tudi v Ljudskem vrtu. 

Športni direktor Maribora Marko Šuler v dopoldanskih urah kadrovskih sprememb ni želel komentirati. Korošec, tudi nekdanji soigralec Kačičnika pri Dravogradu, nam je dejal, da bo klub novico, ko bo uradna, delil z javnostjo, v petek pa da bo več znanega na medijskem terminu pred nedeljsko prvenstveno tekmo z Aluminijem. Zadeve ni želel komentirati tudi Aleš Kačičnik, ki je bil sicer nogometaš Maribora med letoma 1999 in 2001, v vijoličastem je zbral 31 nastopov in dosegel dva gola. 

Rožman in Kačičnik med sodelovanjem pri Domžalah.
Edi Einspieler

Neuradno smo izvedeli, da bo Rožman kmalu dobil novega sodelavca, ime slednjega naj bi bilo razkrito ob objavi uradne novice o odhodu Kakičnika. Del ekipe strokovnjaka iz Štor pa še vedno ostaja Aleš Mertelj.

Spomnimo, v intervjuju za Večer je Marko Šuler pred dnevi ocenil delo Simona Rožmana v Ljudskem vrtu: "Z delavnostjo, strokovnostjo, profesionalizmom in visokimi ambicijami je Simon definitivno to, kar smo iskali. Ali sem izbral prav, bodo pokazali rezultati. Ogromno časa sem porabil za izbiro - res je, da sem izbiral med tem, kar je bilo na voljo, a za odločitvijo stojim. Imamo enake cilje, želje, tudi pogled je v večini primerov enak. Seveda se o vsem ne strinjamo, a to je dobrodošlo, saj imam raje, da mi ljudje nasprotujejo, kot samo kimajo."  O morebitnih kadrovskih sprembembah v strokovnem štabu pa je dejal: "Nisem za pogoste menjave, ki so se dogajale zadnja leta. To ne pomeni, da se ne morejo zgoditi, a načrt je dolgoročen."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta