Ni vseeno, v kateri ligi igraš

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
15.05.2020 09:01

Nafta in Radomlje nestrpno čakata pokalni polfinale, Gorica pa dodatne kvalifikacije za prvo ligo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Goričani bodo do konca julija čakali na nasprotnika v dodatnih kvalifikacijah.
Andrej Petelinšek

Klubi prve lige še čakajo na junij, ko naj bi se nadaljevalo zaradi koronavirusa prekinjeno državno prvenstvo, po sklepu izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) pa je jasno, da so ob nogometaših v nižjih ligah in tekmovanjih mlajših selekcij zadnje tekme že odigrali tudi klubi v drugi ligi in ženski ligi. S tremi izjemami. Z uvrstitvijo v polfinale pokala Slovenije, ki bo brez gledalcev odigran v Nacionalnem nogometnem centru v Brdu pri Kranju, sta si vsaj še eno tekmo v sezoni 2019/20 zagotovila drugoligaša Nafta in Radomlje, Gorico, ki je pred prekinitvijo za novim članom slovenske nogometne elite, Koprom, zasedala drugo mesto v drugi ligi, pa po sezoni čakajo dodatne kvalifikacije za uvrstitev v prvo ligo.

V Lendavi upajo na finale

V Nogometnem klubu Nafta niso z odobravanjem sprejeli odločitve o predčasnem koncu drugoligaškega prvenstva, kajti po 20 krogih so bili na lestvici četrti. Toda kot nam je povedal trener Lendavčanov Dejan Dončić, zaradi razmer odločitev spoštujejo. "Do prekinitve prvenstva smo bili v boju za najmanj drugo mesto, toda zgodilo se je, kar se je. Zdaj se bomo lahko temeljito pripravili na pokalno tekmovanje, v katerem smo z uvrstitvijo v polfinale dosegli velik uspeh.
Za napredovanje v finale se bomo udarili s tekmecem, ki je premagljiv. Radomljani so drugoligaško prvenstvo končali le mesto pred nami, kar kaže na to, da gre za po kakovosti dokaj izenačeni ekipi, tako da je težko napovedati, katera se bo prebila v finale," je povedal. Da jih NZS ne bi presenetila z datumom polfinalne tekme, so se v Lendavi že začeli pripravljati. "Prvi trening smo imeli v nedeljo, dan prej so bili vsi igralci, strokovno vodstvo in zaposleni v klubu na testiranju na covid-19 in nihče ni bil pozitiven. Nestrpno čakamo sporočilo o datumu tekme. Upam, da bo še pred nadaljevanjem prvoligaškega prvenstva ali vsaj v prvih dneh po njem, kot tudi, da se bomo prebili v finale," je dodal Dončić.

NZS naredila škodo nogometašem

Nezadovoljstvo zaradi konca drugoligaškega prvenstva je bilo čutiti tudi v besedah trenerja Radomelj Oskarja Drobneta. Radomljani so bili ob prekinitvi prvenstva na lestvici tretji, za Gorico so zaostajali za zgolj točko. "Če po 20 krogih za drugim na lestvici zaostajaš za le točko in štiri točke za vodilnim klubom, pomeni, da si konkurenčen. Da si v igri za prvo ali drugo mesto. Poudariti velja, da sta nas čakali še tekmi proti Gorici in Kopru. Čutimo se prikrajšane," je nejevoljno razlagal trener.

Goričani se čutijo oškodovane

Odločitev o koncu sezone je prizadela tudi nogometaše Gorice. Primorci so se morali zadovoljiti z drugim mestom, čakajo jih dodatne kvalifikacije za uvrstitev v prvo ligo. "Razočarani smo, čutimo se tudi oškodovane, ker smo ostali brez tekem, v katerih bi si lahko priigrali prvo mesto in neposredno uvrstitev v prvo ligo. Prvoligaše čaka še po enajst tekem, drugoligaši bi jih morali odigrati še po deset, mi smo bili za to, da se prvenstvo nadaljuje, a nismo bili uslišani. Naši nogometaši že nekaj dni trenirajo, verjamem, da bodo dobro pripravljeni dočakali kvalifikacije. Kdo bo tekmec, bo znano po koncu prvoligaškega prvenstva, torej šele 31. julija. Zaradi tega imamo dodatno težavo.
Sedmim nogometašem ob koncu junija potečejo pogodbe. Kako naj z njimi sklepamo nove, če ne vemo, ali bomo prvoligaši ali drugoligaši? Tudi sestava proračuna bo težavna, ni vseeno, ali si drugoligaš ali prvoligaš," je bil nejevoljen športni direktor Gorice Miran Burgić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta