(POGOVOR) Novi trener Mure Damir Čontala: Želimo biti še bolj drzni in agresivni

Miha Dajčman Miha Dajčman
30.12.2021 08:00

Z odhodom Anteja Šimundže je na Fazaneriji nastala globoka vrzel, zapolniti jo bo skušal Damir Čontala

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Damir Čontala je bil zadnje mesece pomočnik trenerja Mure Anteja Šimundže, z novim letom bo stopil v njegove čevlje. Foto: NŠ Mura

NŠ Mura

Novi trener slovenskih aktualnih prvakov nima izkušenj z vodenjem prvoligaških ekip. A v vodstvu črno-belih so se odločili, da 37-letnemu Damirju Čontali zaupajo vodenje prve ekipe Mure. Pred časom je bil trener kadetske ekipe Sobočanov, nato analitik prve ekipe in pred odhodom Anteja Šimundže še njegov pomočnik. Kmalu, 3. januarja, bo Čontala ekipo pozdravil kot glavni trener. Kot pravi, je načrt zimskih priprav s prijateljskimi tekmami že pripravljen. "Kar še ni bilo dogovorjeno, se dogovarjamo v teh dneh, vse pa poteka vsak dan skrajno zavzeto. Pri Muri smo pripravljeni na vse," nam je med drugim dejal Čontala, ki je osredotočen na največji karierni izziv.

Nepričakovano ste postali novi glavni trener slovenskih prvakov. Kakšne so bile vaše misli ob tej novici?

"Bil sem presenečen nad željo vodstva kluba, da bi postal glavni trener ekipe. Seveda je bilo to presenečenje pozitivno. Kot trener sem si od nekdaj želel postati vodja stroke pri Muri. Da se bo zame ta želja realizirala tako hitro, nisem pričakoval."

Z delom v zadnjih letih pa ste spoznali ustroj Mure ...

"Najprej sem vodil kadetsko ekipo Mure, zadnje leto pa sem bil aktivni član strokovnega štaba članske ekipe. Pol leta sem bil analitik, drugo polovico leta pa pomočnik Anteja Šimundže. V času mojega dela za Muro sva imela s Šimundžo veliko samostojnih pogovorov. Večinoma so bile debate del taktičnih priprav. Zadnje mesece sem imel zelo podroben pogled v dogajanje v članski ekipi."

Sta se z zdaj že nekdanjim trenerjem Mure pogovarjala o prevzemu ekipe?

"Ob začetku pogovorov me je gospod Ante Šimundža poklical in mi zaželel srečo. Dejal mi je, da sem si zaslužil to delo ter da imam vso njegovo podporo. Rekel mi je, naj gledam predvsem na pozitivne stvari ter da odmislim negativne misli. To je bilo vse, o čemer sva govorila."

Se zavedate, kako pomembno je vodenje aktualnih slovenskih prvakov? Kakšne cilje ste si zastavili?

"Seveda se zavedam odgovornosti in pritiska, ki ga prinaša ta funkcija. Tudi če bi postal trener kateregakoli drugega prvoligaša, bi to zame pomenilo velik korak naprej. Biti trener slovenskega prvoligaša je velika odgovornost, še večja odgovornost pa je biti trener Mure. Za slovenske razmere imamo neverjetno bazo navijačev, ki so lačni uspehov. Zavedam se pritiska in odgovornosti. Pripravljen sem na izziv. Verjamem, da nam bodo gledalci stali ob strani še naprej."

Zimski premor je pri slovenskih prvoligaših zelo pomemben. Kako ste se odzvali na vse dogajanje pri Muri? Kako je s kadrovanjem v igralskih vrstah?

"Sodelovanje z vodstvom kluba še naprej poteka usklajeno, kot je to bilo v navadi tudi pod vodstvom Šimundže. Seveda bo prišlo do kadrovskih sprememb, vse pa bodo del dogovora med mano in športnim direktorjem. Kot do sedaj iščemo skupne želje. Kot novi trener bom predstavil predloge, on pa bo odločal glede na finančne zmožnosti kluba."

Bo Mura, ki je glede na proračun in zmožnosti nizala uspehe, drugačna pod vašim vodstvom?

"Veliko stvari je bilo dobro zastavljenih in teh ne bomo spreminjali. Rezultati in uspehi zadnjih let govorijo sami zase. Ima pa vsak trener svojo vizijo in tudi pri meni je tako. Želim, da bi Mura delovala drugače, morda nekoliko bolj drzno in agresivno v določenih trenutkih. Vsekakor pa osnove šampionske Mure ostajajo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta