(POGOVOR) Žan Karničnik o filozofiji Mure: "Če si ne želiš postati vedno boljši, lahko preprosto spakiraš"

Urška Polanc Urška Polanc
02.07.2020 08:01

Tri leta Korošec igra pri prekmurskem prvoligašu, na tekmi sezone, v finalu pokala Slovenije, je dosegel gol, ki je dokončno zlomil lokalnega tekmeca iz Lendave, v nedeljo pa se vrača v Ljudski vrt, kjer kot član vijoličastih ni dočakal prave priložnosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Korošec se je dobro znašel v črno-belem dresu.
Tadej Regent

Vse bolj poredko je Žana Karničnika mogoče ujeti v domačem kraju Radljah ob Dravi, kamor se k družini in prijateljem vrača iz Prekmurja. "Če je priložnost, pridem domov, včasih greva kam s punco ali pa preprosto ostanem v Murski Soboti, ker se mi nikamor ne da. S soigralci samo čakamo tista dva dni, da smo prosti in lahko kam gremo. Tudi v kraju se dosti družimo s Šturmom, Kozarjem, Gorencem in Zalokarjem. Dan po tekmi je po navadi prost, če le ni na tri dni tekma, kot so bile zdaj. Ritem je res peklenski, ampak se nekako navadiš," nam je dan po porazu z Domžalami povedal na Koroškem. "Mislim, da smo bili nekoliko boljši nasprotnik, a svojih priložnosti nismo izkoristili, nismo zabili, ena je padla not, tokrat so bili srečnejši oni," je najprej pokomentiral zadnjo tekmo in se ozrl k nedelji, ko bodo črno-beli gostovali v Ljudskem vrtu. "Zmagamo to in se priključimo vrhu," je dejal motivirani 25-letnik, ki razmišlja, da bo prvenstvo še zelo zanimivo, tako v boju za obstanek kot za prvaka. Še šest krogov je do konca, Mura je trenutno na petem mestu. "Igramo še z vsemi, ki so pred nami. Tako Maribor kot Olimpija znata kiksniti. Ko igraš proti njim, je neka dodatna motivacija. Sploh mi, Mura, mislim, da vedno boljše igramo proti boljšim ekipam, z njimi imamo tudi dober izkupiček," je dejal. Spominja se tekme v Ljubljani, ko je prišlo 2000 njihovih navijačev. "Derbi je vedno lepše igrati, štejejo pa na koncu isto kot preostale tekme. Na drugih moraš pač sam poiskati neko motivacijo, da se spraviš k tekmi, da ne razmišljaš o čem drugem, da isto štejejo tri točke, zmaga. Na malih tekmah se po navadi tudi dobiva prvenstvo," je povedal navijač Real Madrida, nekdaj član Maribora, pri katerem je zdaj naneslo, da so na prvem mestu črno-beli.

Koronapavza dobro dela

Veliko podpornikov ima v kraju in širše, kjer so ga pred leti še lahko spremljali na domačih nogometnih zelenicah. V mladinskih selekcijah je začel v Radljah, od 14. leta je igral za Dravograd - hodil je na tekme za vikend, čez teden pa obiskoval nogometni oddelek Gimnazije Šiška v Ljubljani -, ob prehodu v članski nogomet pa se je za dve leti vrnil v Radlje, nato pa se iz tretje lige preselil v Maribor, kjer je pri takratni B-ekipi skupaj s Korošcem Rokom Sirkom začel profesionalno nogometno kariero. Skupaj sta se, ko so mariborsko B-ekipo razpustili, podala k Muri. Isto leto je na Fazanerijo prišel tudi trener Ante Šimundža. "S športnim direktorjem Mure smo stopili v kontakt, predstavili so nam vizijo kluba, da imajo takoj cilj priti v prvo ligo, nisem kaj dosti razmišljal, ponudba je bila dobra, nekaj novega, odlično se je izteklo, takoj smo bili prvaki druge lige, napredovali v prvo ligo, lani že igrali v Evropi, letos smo si jo spet zagotovili z osvojitvijo pokala, tudi v ligi smo blizu. Neko breme nam je zdaj vseeno padlo z ramen, ko smo dobili ta pokal," je nanizal dosežke Mure v zadnjih treh letih.

Tadej Regent

Sprejeli so ga kot svojega

Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta