Protest Aluminija po porazu proti Bravu: Druga liga je blizu, na udaru pa sodnik

ŠR
03.04.2022 19:10

V boju za obstanek med nogometnimi prvoligaši brez sprememb: čeprav je Tabor izgubil, je na devetem mestu obdržal prednost pred Aluminijem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aluminij bo moral nadoknaditi štiri točke zaostanka za Taborom, če želi v kvalifikacije za obstanek med prvoligaši.
Igor Napast

Daleč od obstanka med prvoligaši so nogometaši Aluminija. Še preden bodo Radomlje, ki držijo osmo mesto, zadnje, ki zagotavlja neposredno mesto med elito v prihodnji sezoni, začele večerno tekmo proti Olimpiji, za njimi zaostajajo za velikih devet točk. Bravo je v 29. krogu iz Kidričevega odnesel zmago z 2:0.

Aluminij je padel v drugem polčasu. S projektilom s 30 metrov je vratarja Luko Janžekoviča presenetil Gašper Trdin, z evrogolom v 63. minuti odpeljal Ljubljančane v vodstvo. Kidričani so imeli priložnosti za izenačenje, branilec Brava Mitja Križan jim ga je preprečil, ko je zbil žogo z golove črte. Gostje so izkoristili prostor za protinapade, v 84. minuti je Martin Kramarič suvereno zaključil za 11. zmago Šiškarjev in 15. poraz šumarjev v tej sezoni. Kidričani so po tekmi spisali izjavo za javnost in izpostavili dve sporni sodniški odločitvi. Po njihovem mnenju bi sodnik Nejc Kajtazović za prekršek v 65. minuti moral pokazati drugi karton branilcu Brava Stefanu Miliću, v 75. minuti pa ne bi smel prekiniti protinapada Aluminija. K zapisu so dodali še željo, da Kajtazović pokomentira obe situaciji v oddaji Pod prečko.

Tako je Tabor, ki drži deveto mesto, obdržal prednost pred zasledovalcem. Pa čeprav je izgubil v Celju. Grofi so dvakrat zadeli že v prvem polčasu, a sta bila gola Miča Kuzmanovića in Dejana Stojinovića razveljavljena - prvi zaradi prepovedanega položaja, drugi zaradi prekrška nad vratarjem Janom Koprivcem. Če ni šlo po kotih, je šlo iz igre. Matic Vrbanec je lepo zaposlil Grigorija Morozova, ki je v 64. minuti z zavitim diagonalnim strelom ugnal Koprivca. Ruski bočni branilec je s svojim tretjim prvoligaškim golom poskrbel za celjsko zmago z 1:0.

"Zelo dobra tekma je bila z naše strani, izjemna agresija, borbenost. S kontinuiranimi napadi smo si pripravili kar nekaj priložnosti. Mogoče mi je žal, da nismo dosegli kakšnega zadetka več, da bi mirneje šli v končnico, a če potegnemo črto, smo bili na terenu videti tako, kot smo si želeli. To je dobra popotnica za finiš prvenstva," je bil s prikazanim zadovoljen trener Celja Simon Rožman. Dušan Kosić je ob vrnitvi na stadion, kjer je predlani z grofi slavil naslov prvaka, ostal praznih rok. "Trda tekma je bila. Večino časa smo parirali Celju, v drugem polčasu pa so nam enkrat ušli po boku in dosegli lep gol. Mi smo imeli dve ali tri situacije, ki bi jih lahko odigrali boljše. Že nekaj tekem se nam dogaja, da na podoben način izgubljamo," je povedal trener sežanske zasedbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta