Robert Voloder: Cilj v Sežani je nedotaknjena mreža

23.10.2021 09:01
Danes bodo nogometaši Maribora odpotovali na Kras, kjer se bodo jutri ob 15. uri pomerili s Taborom
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob vratarju Ažbetu Jugu je Robert Voloder edini nogometaš Maribora s polno minutažo v tej sezoni. Foto: Grega WERNIG
Grega Wernig

Ugibanj, spekulacij in govoric o imenu novega trenerja Maribora je v zadnjih dneh manj. Začasni trener Radovan Karanović je pričakoval, da miru glede tega ne bo, v javnih nastopih svojemu statusu ni dajal velikega pomena. Misija priseljenega Mariborčana je, kot poudarja iz tedna v teden, da je čim bolj uspešen. V štirih tekmah pod njegovim vodstvom so vijoličasti osvojili osem točk od možnih 12, trikrat so mrežo ohranili nedotaknjeno.

K izboljšani statistiki je močno pripomogel tudi nemški branilec Robert Voloder. Iz Kölna posojeni nogometaš ima v tej sezoni polno minutažo, igral je na vseh 17 tekmah od prve do zadnje minute. Člana mladinskih reprezentanc Nemčije, ki je v preteklosti oblekel tudi dres BiH, veseli, da je Maribor povezal dve tekmi brez prejetega gola. Za to je zaslužna celotna ekipa, tako drugi obrambni nogometaši kot tudi tisti, ki so na igrišču pred njim, poudarja. Čeprav je po pravilu prva izbira v obrambi, 20-letnik ostaja skromen in pravi, da se ne počuti kot vodja zadnje linije 15-kratnih državnih prvakov.

V preteklih dveh sezonah je Maribor v štirih obračunih na stadionu Rajka Štolfa prejel kar enajst golov, le na zadnji tekmi februarja letos so vijoličasti na Krasu ohranili mrežo nedotaknjeno. Takrat jih je vodil še en začasni trener, Saša Gajser. Da bo Tabor jutri zahteven tekmec, se zaveda tudi Voloder, ki je rdeče-črne na igrišču spoznal v sredini avgusta v Ljudskem vrtu, ko so Mariborčani zmagali z 2:0. "Dobro smo izkoristili delovni teden, saj vemo, da bo v Sežani težko. S trenerjem smo se veliko pogovarjali o taktični pripravi. Pričakujemo, da bodo zelo intenzivni, zato se obeta zanimiv obračun. Naš cilj je jasen, želimo tri točke," je odločen Voloder, ki pravi, da je cilj ekipe znova ohraniti nedotaknjeno mrežo. O svojih igrah Voloder govori tudi z matičnim klubom iz Severnega Porenja. "V nekaj pogovorih smo izmenjali informacije. Vedo, kako mi gre in kako se počutim, a gre za osnovne informacije," pravi nemški branilec.

Treninge v preteklih dneh so vijoličasti opravili na igrišču, podobnem tistemu v Sežani, ki je ožje kot večina v prvi ligi. "Dobro smo analizirali tekmece, vemo, kako igrajo. So dinamični, ogromno napadajo žogo, kar je filozofija trenerja Dušana Kosića. Znani so mi njegovi principi," pravi Radovan Karanović, ki se je z igralci pogovarjal tudi o minulih tekmah Maribora v Sežani. "Za Maribor je to gostovanje postalo tradicionalno zahtevno," se zaveda Karanović. Trikrat so v minulih dveh sezonah na Krasu slavili gostitelji, le enkrat Mariborčani.

Zaradi štirih rumenih kartonov Karanović ne bo mogel računati na Nina Žuglja, preostali nogometaši so na razpolago, nekaj težav na treningu je imel le Ilija Martinović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta