Tektonski premiki v Ljudskem vrtu: vodstvo kluba hkrati odslovilo trenerja in športnega direktorja

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
23.02.2021 22:21
Oliverja Bogatinova bo zamenjal Marko Šuler, namesto Maura Camoranesija pa bo ekipo začasno vodil Saša Gajser.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zgodba, ki sta jo v Ljudskem vrtu pisala Mauro Camoranesi in Oliver Bogatinov, je končana.
Tadej Regent

Velika sprememba v NK Maribor! Oliver Bogatinov ni več športni direktor, Mauro Camoranesi pa ni več trener članske ekipe. Tak sklep je nocoj sprejelo klubsko vodstvo.

"Smernice delovanja, ki jih je vodstvo kluba zastavilo ob začetku sodelovanja, niso bile izpolnjene. Znašli smo se v rezultatski krizi, ki traja, in trenutno ne zaznavamo znakov sprememb. Zavedamo se specifičnosti priprav, toda ne glede na okoliščine ni opazne nadgradnje dela. Na igrišču ni prisotne energije moštva, zaznati je krizo odnosov v slačilnici, kar je posledica  nekomunikacije med igralci in strokovnim štabom. Odločitev je sprejeta z namenom, da se 15-kratni državni prvak vrne k utečenim vrednotam, na katerih smo gradili vrsto let," so sporočili na spletni strani kluba.

Naslednik Oliverja Bogatinova je že izbran. Njegovo vlogo bo prevzel Marko Šuler. Nekdanji branilec vijoličastih se je pred enim mesecem vrnil v klub kot pomočnik športnega direktorja, v začetku tedna pa je bil po nesoglasjih z Bogatinovom suspendiran. Suspenz je zdaj, kot kaže, ukinjen. "Naš dolgoletni steber obrambe, ki je z moštvom osvojil štiri naslove državnega prvaka in dvakrat igral v skupinskem delu lige prvakov, dobro pozna utrip slačilnice ter prinaša zmagovalno miselnost. Velikokrat je dokazal, da ima vrednote kluba zapisane v DNK," je o Šulerjevem imenovanju dejalo vodstvo kluba.

Marko Šuler je novi športni direktor NK Maribor.
Andrej Petelinšek

S Camoranesijem, ki je še danes vodil trening in predstavljal načrte za gostovanje v Sežani, se poslavljajo tudi njegovi pomočniki Andres Roberto Yllana, Miguel Enrique Albino, Fernando Daniel Nowicki in Victor Palacios. Na tekmi v Sežani bo ekipo vodil dosedanji pomočnik trenerja Saša Gajser.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta