Uradno: Nekdanji trener Maribora ima novo službo, Darko Milanič sedel na klop ...

M.K.
07.09.2020 12:11

Slovan iz Bratislave predstavil novega trenerja, na Slovaško se seli nekdanji kapetan slovenske reprezentance

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marca je zaključil štiriletni mandat v Ljudskem vrtu, zdaj pa je Darko Milanič prevzel nekdanji klub Andraža Šporarja.
Igor Napast

Konec je premora za Darka Milaniča. Trener, ki je marca po štirih letih zaključil svoj drugi mandat kot trener nogometašev Maribora, se bo tretjič v karieri preizkusil v tujini. Po epizodah v graškem Sturmu in angleškem Leedsu bo strokovnjak iz Izole spoznal še slovaški nogomet. Slovan iz Bratislave ga je danes predstavil kot novega trenerja.
"Darko Milanič je najuspešnejši slovenski trener zadnjega obdobja. Dolgo je delal v Mariboru, ki je, glede na evropske ambicije, podoben našemu klubu. Osvojil je šest naslovo, hkrati pa trikrat napredoval v skupinski del evropskih pokalov," je novega šefa stroke predstavil izvršni direktor kluba Ivan Kmotrik ml. in dodal, da ima Primorec bogate izkušnje iz evropskih tekem, je jezikovno usposobljen in ima jasno vizijo, kako razviti potencial ekipe.
{twitter}https://twitter.com/SKSlovan/status/1302893109529935872{/twitter}
Milanič je s klubom, ki je v prejšnji sezoni 14. osvojil naslov slovaškega prvaka, v aktualni pa je po petih krogih s tekmo manj na drugem mestu za Dunajsko Stredo, podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Prva preizkušnja na klopi ekipe, za katero igrajo Slovenci Kenan Bajrić, Žan Medved in Alen Ožbolt, v njej pa sta tudi nekdanja igralca Olimpije Mitch Apau in Ezekiel Henty, ga čaka v soboto, ko bo Slovan igral proti Spartaku iz Trnave, prihodnji četrtek pa ga čaka tekma drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti finski ekipi KuPS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta