Avstralka s slovenskimi koreninami našla ljubezen in delo v Trnovski vasi

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
26.03.2022 03:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jessica Murko je bila pred kratkim izbrana med 20 najboljših spletnih oblikovalcev. 
Tjaša Oman

"Samostojno poslovno pot sem začela konec leta 2017. Takrat sem živela pri sorodnikih v Sloveniji, kjer sem hotela ostati dlje časa in hkrati nekaj zaslužiti. Sicer sem o samostojni poti razmišljala že prej, ampak nikoli ni bil pravi čas. Želela sem si, da bi lahko služila denar kjerkoli po svetu, predvsem pa bolj fleksibilen delovnik in ne samo od "9. do 17. ure," razloži Jessica, ki prihaja iz Avstralije in ji je Slovenija posebej pri srcu. In tudi narava njenega dela ji omogoča, da lahko enakovredno doživlja obe celini – Avstralijo in Evropo.

"Ko sem bila mlajša, sem z veseljem poslušala zgodbe starega očeta, ki je mladostna leta preživel v Sloveniji. Njegove zgodbe so, čeprav je sedaj star čez 90 let in že dolgo ni videl Slovenije, pristne, saj se vsakega kotička natančno spomni," razlaga Jessica, ki je počitnice v Sloveniji preživljala pri sorodnikih v Trnovski vasi in drugod. Sorodnike ima še v drugih evropskih državah, prav tako je ponosna na dvojno državljanstvo – avstralsko in slovensko.

Med 20 oblikovalci spletnih strani

Prav v Trnovski vasi je spoznala svojega zaročenca Alena, s katerim sta zadnjih pet let potovala izmenično v Avstralijo pa spet nazaj v Slovenijo. Zadnji dve leti sta strnjeno bivala in delala v Sloveniji, saj zaradi epidemije covida nista mogla nemoteno potovati. A Jessica, kjerkoli je, zaviha rokave in tako je bila pred kratkim izbrana med 20 najboljših spletnih oblikovalcev v Avstraliji. "To mi je bilo v veliko čast in ponos. Trdo delo zadnjih štirih let se je izplačalo. Zelo rada opravljam svoje delo, saj s tem pomagam svojim strankam po svetu doseči cilje na njihovi poslovni poti. Lepo je bilo, da sem bila opažena," razloži lastnica podjetja Jessica M. Studio. Pod imenom Jessica M. se je tudi posvetila oblikovanju spletnih strani, s katerim pomaga mladim podjetnikom in drugim v njihovi poslovni karieri.

"Prisotnost na spletu je v naši dobi izjemnega pomena. K temu dodam brezčasen dizajn, sodelovanje, svetovanje in hkrati prodajo mojih spletnih predlog," pojasni. Pred samostojno poklicno potjo je bila zaposlena v podjetju, ki se v Sydneyju ukvarja z marketingom, tam si je nabrala veliko izkušenj. Zanjo pa to ni samo delo, je način življenja in nekaj, pri čemer neizmerno uživa.

Jessica Murko
Tjaša Oman

Sedaj že pogreša Avstralijo

Ker pa skorajda ne more biti pri miru, rada fotografira in potuje, je v preteklosti tudi pisala blog. "Pričela sem ga pisati, ko sem prvič obiskala Evropo. Ta celina me je navdušila, zato sem z navdušenjem opisovala njene različne kulture in posebnosti. Z zapisi in dodanimi fotografijami sem predstavila doživetja, hkrati pa na pot po Evropi povabila še druge." Rada obiskuje fitnes, plava in igra tenis, udeleževala se je tudi športnih dogodkov v Trnovski vasi, kjer se je povsod dobro vključila v dogajanje.

Pri vsem tem pa ne bi šlo brez podpore njenih domačih in Alena, ki je bil prvi, s katerim je delila novico, da bo stopila na samostojno poslovno pot. A kljub lepotam Slovenije in dobremu počutju tukaj si želi nazaj v Avstralijo. "Že več kot dve leti nisem videla svojih domačih in jih že močno pogrešam, zato se izjemno veselim povratka v Avstralijo, kjer bova nekaj časa živela, nato pa se spet vrnila v Slovenijo. Meni delo omogoča takšen način življenja, o tem pa razmišlja tudi Alen, pripravljen je načrt za njegovo samostojno poslovno pot, ko se ustaliva v Avstraliji, ga bo tudi izpeljal." Srečno do cilja, jima želimo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta