Bernarda kolesari za dobrodelnost

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
16.04.2020 11:08

Vztrajnostna kolesarska z Dravskega polja te dni poganja kolo v dobrodelne namene. Kot edina Slovenka sodeluje v mednarodnem kolesarskem projektu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bernarda Jurič, ultrakolesarka.
Osebni arhiv

Bernarda Jurič, ena najboljših vztrajnostnih kolesark na svetu, ki je lansko leto izdala knjigo z naslovom 12 tisoč kilometrov greha, s pripisom Čista jeba, v njej pa popisala svoja doživetja na ekstremnih kolesarjenjih po Avstraliji, tudi te dni sede na kolo. Povabljena je bila v 50-člansko skupino ultramaratonskih kolesarjev z vseh koncev sveta, ki kolesarijo v dobrodelne namene. Dobrodelni kolesarski projekt The Trans Global Bike Race (TGBR) poteka od 8 aprila in bo trajal vse do do 8. maja, ko bodo kolesarji 2,5-krat virtualno obkrožili planet Zemlja. Na ta način zbirajo denar za dobrodelno organizacijo Zdravniki brez meja, ki pomaga najbolj ranljivim skupinam ljudi in se bori z virusom covid-19. Upajo, da bodo zbrali 40.075 evrov, kolikor v kilometrih znaša dolžina ekvatorja. "Rade volje sem se odzvala klicu, naj se, kot edina Slovenka, pridružim ekipi ultramaratonskih kolesarjev iz vsega sveta in zdaj že nabiram kilometre. Kakih sto jih naredim na dan, ob koncih tedna, upam, da jih bo nekaj več, med tednom je, zaradi delovnih obveznosti, nekoliko težje. So med nami kolesarji, ki so tokrat sedli na sobna kolesa. Mene vleče v naravo, pa sem tako onidan prevozila vse asfaltirane ceste v domači občini Kidričevo. Za 122 kilometrov jih je, morda kilometer gor ali dol. Vsekakor pa premalo za kak resen trening," je te dni zadovoljna Bernarda Jurič, ki dodaja, da sodelujoči v dobrodelni kolesarski akciji upoštevajo pravila samoizolacije, ki veljajo v posameznih državah in promovirajo varno kolesarjenje, pa naj bo to doma, v dnevni sobi, na vrtu ali v v malo širšem domačem okolju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta