Bistriška kopalna sezona presegla pričakovanja

Irena Brdnik
03.09.2022 04:20

Obiskovalci so bili Bistričani, prihajali so tudi iz Maribora in s Ptuja ter iz krajev drugih bližnjih občin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za jutranje in večerno plavanje so na vodi v bazenu namestili vrvi.
Irena Brdnik

Ocena letošnje kopalne sezone na mestnem kopališču je presegla pričakovanja Zavoda za šport Slovenska Bistrica. "Letošnji rezultati so presegli naša pričakovanja," je dejal direktor Zavoda za šport Boštjan Fridrih. "Zelo smo zadovoljni," je še dodal. Obisk je bil po besedah direktorja odličen junija, ves julij in prva polovica avgusta sta bila boljša od lanskega. Obiskovalci so bili Bistričani, prihajali so tudi iz Maribora in s Ptuja ter iz krajev drugih bližnjih občin.

"Občani iz drugih občin so pogosto klicali in prosili za informacije," je ob tem povedal Fridrih. Kopalci so bili vseh starosti. Na jutranjem in večernem plavanju predvsem starejši, upokojenci, "česar smo posebej veseli," poudari direktor, čez dan pa družine. Prodali so veliko letnih vstopnic. Pripravljali so spremljajoče prireditve: plavalne tečaje za otroke, in marsikateri malček se je naučil plavati, pripravili so merjenje krvnega tlaka in sladkorja v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica, ob bazenu so na platnu zavrteli film - dokumentarec z evropskega prvenstva v košarki 2017 in ob tem v goste povabili košarkarja Klemna Prepeliča, avgusta so ob sobotnih dopoldnevih z lutkovnimi predstavami zabavali najmlajše v sodelovanju z DPD Svoboda Slovenska Bistrica.

Splošna ocena je taka: "Same pohvale, brez kritik," zadovoljen pove direktor Fridrih. Tudi vandalov, ki so bili nekdaj redni obiskovalci kopališča (letos so bili avgusta dvakrat na delu na vrtičkih na območju urbanih vrtov), letos na kopališču ni bilo. "Imamo pogodbo s podjetjem za varovanje, redno so opravljali obhode in na srečo vandalizma ni bilo," je še povedal Boštjan Fridrih. Potem ko konec avgusta vreme z njimi ni več sodelovalo, so kopališče zaprli. Že septembra bodo obnovili strojnico, ki jim povzroča težave, ker v njej zamaka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta