Cilj Slivničanov je napredovanje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
29.10.2018 13:12

Člansko moštvo po desetih tekmah druge lige MNZ Maribor v prepričljivem vodstvu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometaši Slivnice z vodstvom kluba
Klubski arhiv

Nogometni klub Slivnica je bil ustanovljen leta 1962, ko je bilo v neposredni bližini slivniškega gradu zgrajeno igrišče. Ekipe slivniškega kluba so v prvih letih igrale v ligah tedanje nogometne podzveze Maribor, po sedmih letih igranja v podzvezni ligi pa je članski ekipi uspel največji dosežek - leta 1970 se je uvrstila v vzhodno consko ligo, predhodnico pozneje druge slovenske lige in pozneje tretje. V elitni ligi je igrala le v sezoni 1970/1971, kajti za slivniški klub je bil to prevelik finančni zalogaj, tudi z igralskim kadrom se ekipa ni mogla enakovredno kosati z drugimi klubi. Po izpadu iz lige so nekateri najboljši nogometaši zapustili klub in članska ekipa je igrala v nižjih ligah. Leta 1998 je bila ustanovljena klubska nogometna šola, s čimer so bili postavljeni temelji organiziranega in strokovnega dela z nogometnimi naraščajniki, kar kažejo tudi dosežki v vseh klubskih selekcijah.

Vrniti se v prvo ligo MNZ Maribor

V minuli tekmovalni sezoni je članska ekipa Slivnice pod nazivom Gostilna Lobnik Slivnica izpadla iz prve lige MNZ Maribor, v letošnji pa je na dobri poti, da se vanjo spet vrne. V desetih tekmah letošnjega prvenstva je zmagala devetkrat, enkrat igrala neodločeno, osvojila 28 točk, dala 35 golov in jih dobila osem ter prepričljivo vodi na lestvici. "Pogled na lestvico je spod buden. Igramo dober nogomet. Pred prvenstvom smo pripeljali pet novih nogometašev, ki so poskrbeli za svežino v ekipi. Premagali smo tudi največja tekmeca za naslov prvaka, Miklavž in Slovenj Gradec, neodločeno smo igrali proti Palomi v Sladkem Vrhu," je povedal 34-letni Uroš Tomažič, ki je leto in pol trener prvega moštva, pred tem je zanj tudi igral.

Na sobotni tekmi so nogometaši Slivnice (v modri opremi) ekipo ŠD Biosad na domačem igrišču premagali kar s 6:0 in se pričvrstili na prvem mestu drugoligaške lestvice MNZ Maribor.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Želijo izboljšati infrastrukturo

Slivniški klub kot predsednik vodi 40-letni Andrej Pišek. V klubu je aktiven že dvajset let. "Največja moja skrb in skrb mojih sodelavcev je zagotavljanje denarja za nemoteno delo sedmih klubskih selekcij in nogometne šole. Redno prihaja na treninge več kot 80 otrok. Za njihov nogometni razvoj skrbijo strokovno usposobljeni trenerji. Trudimo se, da jim omogočimo čim boljše razmere za delo. Na leto potrebujemo približno 20 tisoč evrov, ker denarja nikoli ni dovolj, z njim ravnamo skrbno in preudarno. Največji izdatek je plačilo sodnikov. Z infrastrukturo nismo najbolj zadovoljni, upamo, da bomo ob pomoči lokalne skupnosti zgradili pomožni igrišči, s čimer bi razbremenili sedanje. Pred osmimi leti smo ob igrišču postavili žaromete, tako da so treningi lahko tudi ob večernih urah," je pojasnil predsednik kluba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta