Dom starostnikov dr. Jožeta Potrča Poljčane ob 70-letnici s smelimi načrti

Irena Brdnik
18.09.2022 02:00

Praznovanje so sicer namenili predvsem stanovalcem in svojcem. Za v prihodnje pa so začrtali prenovo stanovanjskega dela v Poljčanah, v enoti v Slovenski Bistrici pa bodo dom nadgradili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obiskovalci sobotne družabne prireditve so se veselili tudi z Darjo Gajšek.
Arhiv doma upokojencev

Septembra so jim namenili sobotno družabno prireditev pod šotorom, kjer so pripravili veselo druženje z Darjo Gajšek, Tamburaši Kavkler, Hano Šega, Godbo na pihala KUD Janko Živko Poljčane in glasbenima družinama Šabec in Kidrič. Dva dni zatem so pripravili slavnostno prireditev, na kateri so se z nastopi predstavili stanovalci in zaposleni ter vokalna skupina Bleščice, nagovorila pa jih je tudi direktorica Iva Soršak. Nato so so se nasmejali ob gledališki predstavi Vesna v izvedbi KUD Matiček s Spodnje Polskave. Na praznovanje so v Poljčane peljali tudi stanovalce enote v Slovenski Bistrici. Avlo bistriškega doma pa krasi ročno izdelan napis iz krep papirja ob 70-letnici doma, ki so ga izdelali stanovalci z delovno inštruktorico Viktorijo Potočnik. "Vse prireditve so uspele maksimalno dobro, v zadovoljstvo stanovalcev in svojcev, in ponosna sem na sodelavce, ki so k temu veliko pripomogli," je povedala direktorica. Za v prihodnje so si ponovno začrtali nove izzive. Nameravajo prenoviti stanovanjski del v Poljčanah, da bodo stanovalci imeli boljše pogoje za bivanje in zaposleni boljše pogoje za delo, v domu v Slovenski Bistrici pa dom nadgraditi, da bo lahko v njem bivalo še okoli 50 uporabnikov več, ob čemer bodo odprli tudi nekaj novih delovnih mest. Za nadgradnjo je direktorica Iva Soršak aprila s takratnim ministrom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezom Ciglerjem Kraljem že podpisala sporazum o financiranju za 4,17 milijona evrov, ki naj bi jih ministrstvo prispevalo v dveh delih, Občina Slovenska Bistrica pa je za dokumentacijo že odštela 50 tisoč evrov. Soršakova je povedala, da je v teku postopek javnega razpisa za izbiro izvajalca.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta